Berkum komt niet verder dan gelijkspel

| 18-02-2017

Eersteklasser Berkum is zaterdag tegen Go Ahead Kampen niet verder gekomen dan een punt. De Kampenaren nestelden zich op De Vegtlust voornamelijk op eigen helft, waardoor het Berkum niet lukte om tot een overwinning te komen: 1-1. De Zwolse goal kwam op naam van Johnsen Bacuna. “Er zat veel meer in. Als je ziet hoeveel kansen wij creëerden en hoe weinig we er tegen hadden...”, zegt trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten oud toen Berkum al op voorsprong had moeten komen. Verdediger Jorben Nieuwenhuis zette Johnsen Bacuna fraai vrij voor het Kamper doel, maar de inzet van de Berkum-spits ging over. Vlak daarna liep Berkum in het mes van de bezoekers, toen Arjan Wiegers er over links vandoor ging. Er werd te slordig verdedigd, waardoor Nick Bakker op de doellijn de bal binnen kon werken: 0-1. Het duurde even voordat Berkum dat had verwerkt, maar na een minuut of twintig had de thuisclub de zaken op orde. Eerst leek Chris van der Meulen te gaan scoren, maar doelman Tim Noordman van Go Ahead onderschepte en vlak daarna redde hij opnieuw na een vlammend schot van Bacuna.

Toch lukte het Berkum om voor de rust nog langszij te komen. Youp Kok goochelde zich langs zijn tegenstander en legde goed af op Bacuna. De Berkum-topscorer stond op de goede plek en kon vallend de 1-1 binnen te koppen. Na rust was het nog meer eenrichtingsverkeer naar het Kamper doel, maar opnieuw ontbrak het in de afwerking aan het nodige geluk. Daarnaast groeide ook keeper Noordman verder in zijn glansrol. In de slotfase miste invaller Frank Hoolsema, bijna op de Kamper doellijn, een forse kans en in blessuretijd ging ook een inzet van Chris van der Meulen net naast het doel van de bezoekers. Zo bleef het bij een gelijkspel: 1-1.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws