Berkum kan zich veilig spelen op Urk

| 03-05-2012

Berkum speelt zaterdag 5 mei de laatste uitwedstrijd van dit seizoen op en tegen Urk, een altijd lastige tegenstander. De Zwollenaren kunnen zich daar veilig spelen door een punt te halen, maar Urk moet winnen om uit de buurt van de directe degradatieplaatsen van de hoofdklasse C te komen en zal dus zeker geen makkelijke prooi zijn.

“Ik verwacht dat het een zware pot wordt, omdat Urk de drie punten hard nodig heeft. Ze moeten winnen dus het wordt een heel lastige klus. Het is een ploeg die veel voor de eigen goal blijft hangen en dan counterend aan een paar kansjes genoeg heeft, dus we moeten zorgen dat we niet in het mes lopen”, waarschuwt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. De goede resultaten van de laatste tijd, zestien punten uit de laatste zes wedstrijden, zorgen er voor dat de sfeer in de Zwolse selectie prima is en het vertrouwen in eigen kunnen groot. “We moeten die lijn doorzetten, geconcentreerd en organisatorisch sterk spelen. We gaan zeker niet voor een puntje naar Urk. We kunnen ons definitief veilig spelen en we willen gewoon de winst pakken”, aldus de Zwolse captain.

Berkum weet zich daarbij gewaarschuwd door de gang van zaken in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen. De Zwollenaren stonden toen met 1-0 voor, maar door een ongelukkige penalty werd het gelijk en ver in de blessuretijd van de tweede helft moest Berkum zelfs nog de 1-2 toestaan. Eerder wist Berkum, in de aanloop van dit seizoen, Urk in de eerste ronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi wel te verslaan. Op het voormalige eiland werd het toen 1-2.

Urk, vorig jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse, begon het seizoen 2011-2012 niet slecht en slaagde er in om zowel in de eerste als de tweede periode boven Berkum én boven de degradatieplaatsen te blijven. Na de winterstop kwam de klad er echter in, wat in maart resulteerde in het ontslag van Urk-trainer Jan Schulting. Zijn vervanger Gerrit Bredewold, in het verleden al eerder actief bij Urk en voor een dergelijke interim-klus ooit ook al eens ingehuurd door Berkum, slaagde er daarna echter lange tijd niet in om het lek boven te krijgen. Daardoor staat Urk op de ranglijst inmiddels derde van onderen en de ploeg is zelfs nog niet helemaal veilig voor directe degradatie.

De laatste wedstrijd werd twee weken geleden overigens wél gewonnen door Urk, dat directe concurrent VVOG in Harderwijk op een knappe en kostbare 0-2 nederlaag trakteerde. Urk kwam daarbij in het eerste halfuur goed weg toen de thuisclub drie flinke kansen miste maar met effectief countervoetbal kwam Urk kort voor rust op voorsprong via een goal van Jelle de Boer en in de tweede helft maakte topscorer Randy Jelies de bevrijdende 0-2. “We zijn er bovenop geknald en ik wist dat het wat op zou leveren tegen VVOG. Dat is toch een beetje een ouwewijvenploeg en die moet je op een stevige manier aanpakken”, aldus coach Gerrit Bredewold over de eerste winst van Urk onder zijn bewind.

Of hij een soortgelijke mening over Berkum heeft en Urk er weer bovenop gaat knallen zal zaterdag blijken. Op sportpark De Vormt in Urk wordt er om 14.30 uur afgetrapt en de ongetwijfeld spannende wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter M. Bellinga uit Groningen.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws