Berkum JO19 noteert dikke overwinning

| 02-06-2017

De junioren van Berkum JO19-1 zijn het Zwols Kampioenschap Voetbal vrijdagavond begonnen met een klinkende overwinning op SV Zwolle. De ploeg was met liefst 9-1 te sterk en spits Jordi Kleinlugtebeld was de grote man. Hij nam zes van de negen doelpunten voor zijn rekening, waardoor hij ook meteen een grote kanshebber is voor de Zwolse Gouden Schoen. “Dit ging vrij makkelijk”, zag de topscorer van de dag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Kleinlugtebeld had binnen een kwartier al een aardig moyenne bij elkaar geschoten. In vijftien minuten schoot hij drie keer raak en daar hoefde hij niet eens heel veel moeite voor te doen. SV Zwolle had het bijzonder lastig met de aanvalsdrift van de opponent, waardoor de defensie binnen de kortste keren verslagen was. Nog voor de rust tikte Kleinlugtebeld ook nog zijn vierde binnen, waardoor de Zwolse Gouden Schoen aan de horizon lonkt. “Nou, dat is nog lang niet zover hoor”, concludeert de Berkum-spits al rap. “Ik moet er echt nog wel een paar maken om die prijs te winnen. Al hoop ik het natuurlijk wel.” Uiteindelijk maakte Kleinlugtebeld er in de tweede helft nog twee en won Berkum met 9-1. Een prima start. “We gaan ons best doen en zien wel hoe het loopt”, sluit Kleinlugtebeld af.

In poule A leverden CSV ’28 en Zwolsche Boys een waar spektakelstuk af. In de eerste helft nam CSV een 3-1 voorsprong, maar in de tweede helft gingen alle remmen los. Zwolsche Boys wist nog vijf keer te scoren, alleen deed CSV dat ook nog vier keer. Zodoende prijkte er na negentig minuten een 7-6 eindstand op het bord. Dieze West en HTC speelden de tweede wedstrijd van poule A en maakten er ook een spektakelstuk van. Aan het doelpuntentotaal van de eerste wedstrijd konden de teams niet tippen, maar ze kwamen aardig in de buurt. Mede door drie goals van Levi El Atiaoui won Dieze West met 6-5.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Poule B is voorlopig een prooi voor WVF. De halve finalist van vorig jaar opende het toernooi tegen Wijthmen en was met liefst 5-2 te sterk. Willem Bel nam twee doelpunten voor zijn rekening en nestelt zich daarmee ook in de strijd om de Gouden Schoen. Het andere duel in deze poule ging tussen Be Quick ’28 en ZAC. Laatstgenoemde speelde donderdagavond nog een nacompetitieduel, waardoor het gehavend aantrad. Be Quick had het echter vrij lastig met de tegenstand en kwam niet verder dan 0-0. “Alle complimenten aan ZAC, ze hebben heel compact en georganiseerd gespeeld”, aldus Be Quick-trainer Arnie Pot.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, Wijthmen, Dieze West, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws