Berkum is koploper: ‘Je moet tevreden zijn’

| 16-09-2017

Berkum heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk met 0-1 gewonnen. De wedstrijd werd lang onderbroken door het uitvallen van een assistent-scheidsrechter, maar dat deerde Berkum niet om de punten mee naar huis te nemen. Zodoende zijn de Zwollenaren op dit moment koploper in de hoofdklasse B. “Als je hier wint, moet je tevreden zijn”, vindt Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Sparta Nijkerk startte, ondanks het thuisvoordeel, met het accent op de defensie maar juist in die linie werd af en toe pijnlijk balverlies geleden. Dat leverde al snel een schietkans op voor Björn Bakker, maar Sparta-keeper Brian Willemse bracht redding. Enkele minuten later was het wel raak, toen Chris van der Meulen na een afgeslagen vrije trap in balbezit kwam. De Zwolse linksbuiten passeerde zijn bewaker, draaide naar binnen en mikte fraai in de hoek van het Nijkerkse doel: 0-1. Daarna was de thuisclub lange tijd de kluts kwijt, doch liet Berkum het na om dat af te straffen. Er waren kansrijke situaties voor onder meer Jason Huisman, Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna, maar daar kwam niets uit.

Na de rust kwam Berkum goed weg bij een Sparta-corner, toen een kopbal op de lat uiteen spatte. De Veluwenaren waren in het tweede bedrijf dreigender dan voor rust, maar de lange ballen richting het Berkum-doel konden relatief eenvoudig worden verdedigd. De beste kans in die fase was zelfs voor de bezoekers. Bacuna kon, na weer een flinke verdedigingsfout bij Sparta, alleen op het doel af, maar zag zijn schot via de paal weer terug stuiten. De wedstrijd kreeg een onbedoelde lange onderbreking toen één van de assistent-scheidsrechters een kwartier voor het einde geblesseerd uitviel. Het duurde even voor er een vervanger was ingevlogen, maar na een ruim half uur kon de wedstrijd toch weer doorgaan.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na de hervatting zette Sparta aan voor een slotoffensief, maar Jesse Buitenhuis miste en bij een poging van Makizodila greep de weer solide keepende Van Hoof goed in. In blessuretijd kreeg Sparta nog een vrije trap, maar tot opluchting van de bezoekers scheerde de uithaal van Junior Albertus via de lat over. Door deze 0-1 overwinning heeft Berkum nu zeven punten uit drie duels en is het de lijstaanvoerder van de hoofdklasse B. “Vooral in de eerste helft hebben we goed gespeeld en bij rust had het minstens 0-2 moeten zijn. Ook daarna kregen we nog kansen, want onder druk maakte Sparta steeds verkeerde keuzes. Op het laatst werd het nog een schaakspel”, blikt Hoekstra terug.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws