Berkum in tumultueus slot langs DUNO

| 20-10-2018

Berkum heeft zaterdag, in een duel met veel kaarten en twee strafschoppen, op eigen terrein met 2-1 gewonnen van DUNO. Nadat DUNO een penalty miste, viel de winnende treffer in de tumultueuze slotfase. “Toen we een rode kaart én een penalty tegen kregen zakte de moed ons in de schoenen, maar nu viel het eindelijk eens een keer goed. Ik ben dolgelukkig met deze overwinning”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum moest, noodgedwongen, opnieuw puzzelen in de opstelling, waardoor spits Yoram Zandvliet nu als rechtsback startte. Dat ging hem prima af, want zijn snelheid was nodig om de rappe DUNO-spitsen bij te kunnen benen en ook in de opbouw bleek Zandvliet waardevol. De thuisclub leek seconden na de aftrap op voorsprong te komen toen Johnsen Bacuna op het DUNO-doel af kon, maar zijn lobje ging wel over keeper Patrick ter Mate maar ook nét naast de goal. Een minuut later viel de snelle openingsgoal alsnog, alleen aan de andere kant. In de Berkum-defensie werd niet adequaat ingegrepen, waarna Christian Gandu de 0-1 binnen kon prikken.

Daarna had DUNO lange tijd het betere spel, maar de Doorwerthers slaagden er niet in om dat in doelpunten uit te drukken. Berkum was dreigend toen de sterk spelende Hoeseb Yakob van afstand flink uithaalde, maar de bal werd net onder de lat weggetikt door doelman Ter Mate. Verder gaf de DUNO-defensie bijzonder weinig ruimte weg, terwijl de lange verdedigers ook in het luchtruim geen problemen kenden.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Zo’n tien minuten na rust leken de bezoekers op weg naar een ruimere voorsprong, maar na een fraaie aanval schoot Gandu uit kansrijke positie over. Berkum kwam na krap een uur spelen langszij, toen Bacuna in het DUNO-strafschopgebied ten val werd gebracht en scheidsrechter Marco Oosting een penalty toekende. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen had vervolgens geen moeite om de bal achter de kansloze keeper Ter Mate te knallen: 1-1.

Vlak na de gelijkmaker ontplofte DUNO zo’n beetje van woede toen Shapoul Ali in het andere strafschopgebied leek te worden aangetikt, maar de arbitrage liet doorspelen. Drie minuten later kregen de bezoekers echter alsnog een penalty, toen Joey Godee in het Zwolse zestienmetergebied onderuit ging na een interventie van Marc van der Meulen. Die kon daarna inrukken met een directe rode kaart. De strafschop die volgde bleek niet aan DUNO besteed, want Anass Aamri zag zijn inzet gekeerd door de goed anticiperende Berkum-keeper Dominic van Hoof.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Menig Berkum-fan was tevreden als de thuisclub daarna, met tien man, een punt aan het duel zou overhouden, maar daar dacht de ploeg van trainer Schuurman anders over. Zo’n tien minuten voor tijd leek een Zwolse aanval te stranden, maar kwam de bal toch voor het DUNO-doel. Daar stond invaller Thom Kooke op de goede plek om de 2-1 binnen te werken. En ondanks een furieus slotoffensief slaagde DUNO er niet meer in om daar verandering in te brengen.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws