Berkum in slotfase onderuit tegen DETO

| 07-05-2019

Berkum heeft dinsdagavond het inhaalduel tegen DETO Twenterand met 1-2 verloren. De Zwollenaren gaven voor rust de toon aan, maar kwamen in het eerste bedrijf niet verder dan een 1-0 voorsprong. In de tweede helft was een fel DETO de betere ploeg en trok in de allerlaatste minuut verdiend de zege naar zich toe.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“Na rust hadden we totaal geen grip meer op het middenveld. Daar hebben we de slag verloren en uiteindelijk de wedstrijd”, zegt Berkum-trainer Raymond Schuurman. DETO-coach Jos van der Veen zag een tactische wissel na rust goed uitpakken. “In de eerste helft was Berkum de bovenliggende partij, maar na die wissel hebben wij gedomineerd. Op basis van de tweede helft was dit een verdiende overwinning.”

Berkum schoot met veel machtsvertoon uit de startblokken en had al in de openingsfase meermalen kunnen en moeten scoren. DETO-captain Wybe Kram moest tot twee keer de bal van zijn doellijn rammen en zag Jason Huisman uit een corner net over koppen. Na een minuut of twintig gaf de DETO-defensie, na een actie van Yoram Zandvliet, wat paniekerig een corner weg. En uit die hoekschop kopte Jasper Bremmer de 1-0 binnen.

Opvallend was dat DETO, dat gezien de stand op de ranglijst alleen wat had aan een overwinning, ook na die goal erg defensief bleef opereren. Pas in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf kwamen de Tukkers meer naar voren, maar kansjes voor Kevin Peppels, Kevin Aman en Lesley Nahrwold leverden niets op.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Bij de hervatting zette DETO-trainer Van der Veen zijn team anders neer door Muhammed Kaya in het veld te brengen voor Nahrwold en dat pakte uitstekend uit. De Tukkers joegen veel feller en zetten Berkum, waar het middenveld na rust volledig leek te ontbreken, vast op eigen helft. Dat ging nog een poos goed voor de thuisclub, maar met nog een minuut of twintig te gaan kwam DETO langszij. Bij de zoveelste aanval werd Coplan Soumaoro met een indraaiende voorzet bereikt en die stond vrij om de 1-1 binnen te werken.

DETO bleef drukken en dat gaf Berkum ruimte om bij uitvallen kansen te creëren, maar die werden om zeep geholpen. Toen er in de allerlaatste minuut weer niet goed werd verdedigd door de Zwollenaren sloeg DETO alsnog toe. Kevin Aman kwam voor het Berkum-doel in balbezit en maakte geen fout bij de afwerking: 1-2.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws