Berkum in eigen huis te sterk voor DUNO

| 17-09-2016

Berkum heeft zaterdag in eigen huis met 3-1 gewonnen van DUNO. De Zwollenaren sloegen op de juiste momenten toe. Dat zag ook Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We hebben vooral in de eerste helft fantastisch gespeeld met veel beweging en veel mogelijkheden. En toen we het moeilijker kregen hebben we geweldig geknokt. DUNO heeft een prima ploeg, maar daar zijn we goed mee omgegaan.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De thuisploeg startte met een fel offensief, al leverde dat niet meer op dan corners en geblokte schoten. DUNO-keeper Ruben te Witt greep goed in bij doelpogingen van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen en het duurde tot de 36ste minuut voor de Doorwerthse doelman werd geklopt. Berkum-back Jeroen van Brummen bereikte Bacuna met een dieptepass en nadat laatstgenoemde zich vrij goochelde en voorzette kon de instormende Ruud Wellenberg uithalen voor de 1-0. Een minuut later kwam Bacuna, na een voorzet van Chris van der Meulen, voor de doellijn centimeters tekort om voor de tweede Berkum-treffer te zorgen. De 2-0 bleef dus uit, maar vlak voor rust kwam de thuisclub goed weg. Roy Talsma ontsnapte aan zijn bewaking en heel Berkum haalde opgelucht adem toen de inzet van de gevaarlijke DUNO-spits in het zijnet belandde.

Na rust voerden de gasten de druk flink op en leek het een kwestie van tijd voordat het uitstekend combinerende DUNO langszij zou komen. Berkum bleef echter op de been en sloeg vervolgens uiterst efficiënt toe. Bacuna veroverde in de 72ste minuut op het middenveld de bal en vond Chris van der Meulen, die na een snelle uitbraak de 2-0 binnen tikte. Een paar minuten later dacht de DUNO-defensie aan buitenspel voor Bacuna, maar zag Chris van der Meulen over het hoofd. De Zwollenaar profiteerde optimaal en tekende voor de 3-0. In de slotfase bleef DUNO goed voetballen, maar verder dan een eretreffer in de 87ste minuut van Carlos dos Santos kwamen de Doorwerthers niet.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Een smetje op de verder sportieve wedstrijd was wel dat beide ploegen de eindstreep met tien man haalden. Bij Berkum moest Mehran Ali Pour Asli na twee gele kaarten voortijdig naar de kant en DUNO-verdediger Jesse Korn kreeg diep in blessuretijd een directe rode kaart toen hij de doorgebroken Bacuna onreglementair van een vierde Berkum-treffer weerhield. Door deze derde zege op rij is Berkum nu samen met SVZW gedeeld koploper in de eerste klasse D. Over een week volgt voor de Zwolse formatie de altijd lastige uitwedstrijd bij streekgenoot Go Ahead Kampen, dat zaterdagmiddag met 2-1 onderuit ging bij Nunspeet.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws