Berkum in blessuretijd onderuit bij Urk

| 10-03-2018

Berkum heeft zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd bij Urk met 1-0 verloren. De bezoekers hielden negentig minuten lang stand, maar moesten in blessuretijd alsnog een nederlaag slikken. Gerrit Tol werd namens Urk de matchwinner. “Wij creëerden te weinig, maar een punt was mooi geweest. Uiteindelijk baal je dat je de 0-0 niet kunt houden”, zegt Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich

Urk liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan, want vanaf de aftrap trokken de eilandbewoners furieus en massaal ten aanval. Dat leverde in de eerste minuten al twee schietkansen op voor Hessel Snoek en even later knalde Marinus Snoek op een ploeggenoot. “We wisten dat we een behoorlijke storm konden verwachten en na tien minuten had het ook al 2-0 kunnen staan”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra, die na twintig minuten de storm een beetje zag gaan liggen. Berkum kwam iets beter in de wedstrijd, maar zag vervolgens verdediger Jasper Bremmer met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld gaan.

Na de hervatting kwam Urk opnieuw in de buurt van een doelpunt. Maarten Dijkhuizen besloot net buiten het strafschopgebied te schieten, maar zijn inzet eindigde op de lat. Pas in de zeventigste leek Johnsen Bacuna dichtbij succes, maar hij knalde in het zijnet. En een kwartier voor het slot zag Jason Huisman, na een corner, dat zijn kopbal nog net voor de doellijn werd gekeerd. Daarmee leek Berkum af te steven op een remise, totdat Urk in blessuretijd alsnog doel trof. De thuisploeg bleef gas geven en dat resulteerde in de winnende goal van Gerrit Tol: 1-0.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws