Berkum hervat competitie tegen FC Horst

| 23-10-2014

Eersteklasser Berkum speelt zaterdagmiddag een thuisduel tegen middenmoter FC Horst. De nog ongeslagen koploper in de eerste klasse D maakt zich op voor een tegenstander die zich niet makkelijk aan de kant laat zetten. “We kunnen een hecht collectief verwachten”, weet assistent-trainer Pascal Diender.

© Annet van Raalten

Berkum is het seizoen maar wat goed begonnen. Uit de eerste zes duels haalde het een maximaal puntenaantal van achttien en daarbij heeft het ook een fraai doelsaldo. In de laatste competitiewedstrijd wonnen de Zwollenaren krap met 0-1 bij Vroomshoopse Boys en afgelopen zaterdag werd er in de beker met 2-3 gewonnen bij hoofdklasser Rohda Raalte. Ditmaal wacht FC Horst, een geduchte tegenstander. “Horst is in de competitie nergens weggespeeld en ze hebben bijvoorbeeld tegen Nunspeet flink wat veerkracht getoond. Wij moeten ook tegen zo’n ploeg de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten”, weet Diender, die met een schuin oog ook naar de strijd om de eerste periodetitel kijkt. “Dit wordt een belangrijke wedstrijd voor de eerste periodetitel, daar moeten we alles op richten.”

Tegenstander Horst raakte na het vorige seizoen een stel ervaren krachten kwijt, maar ‘winkelde’ daarentegen ook flink. Het haalde onder andere spelers van streekgenoot VVOG en daardoor heeft Horst nu de nodige spelers met kilometers in de hoofdklasse. Het team van trainer Etie Jansen, in het verleden coach van Berkum, begon redelijk aan de nieuwe competitie. Tot nu toe werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. In het bekertoernooi werd Horst vorige week uitgeschakeld door topklasser Sparta Nijkerk, dat duidelijk een maatje te groot bleek: 0-5. De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stijn Heusschen uit Kranenburg.

VV Berkum, Voetbal, Pascal Diender, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws