Berkum heeft titel binnen: ‘Echt teamwork’

| 06-05-2017

Berkum is zaterdag kampioen geworden van de eerste klasse D. De Zwollenaren kwamen bij Bennekom niet verder dan 1-1, maar toch kon het feestgedruis losbarsten. Concurrent WHC speelde met 2-2 gelijk en zodoende is Berkum niet meer te achterhalen. “We hebben er keihard voor gewerkt en hebben het echt samen gedaan. Spelers, staf, de club, dit is echt teamwork”, geeft doelman Dominic van Hoof aan.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De goalie vergeet in eerste instantie de titel te vieren. Berkum gaat er vooraf vanuit dat er gewonnen moet worden om feest te kunnen vieren, aangezien er niet wordt gerekend op puntenverlies van WHC. In de 82ste minuut krijgt Berkum uit een strafschop de 1-1 om de oren en daarmee lijkt het feest om zeep te worden geholpen. Het is echter zo dat WHC op dat moment op 2-2 staat en dus is een punt genoeg voor de titel. Binnen de lijnen is niet iedereen op de hoogte, waaronder dus Van Hoof. Hij trapt na het laatste fluitsignaal hard tegen de paal, uit frustratie. Dan draait hij zich om, ziet iedereen het veld op komen en gaat het zich dan pas beseffen: Berkum is kampioen. “Bjarn Onderstal kwam naar me toe en zei dat het punt genoeg was. En ja, dan komt de ontlading”, lacht de keeper.

Berkum heeft in Bennekom een vrij eenvoudige middag, al loopt de marge niet verder op dan één. Dat heeft de Zwolse formatie volledig aan zichzelf te danken, want onder andere Youp Kok en Chris van der Meulen verprutsen enorme kansen. Diezelfde Kok heeft in de eerste helft wel voor een voorsprong gezorgd, en hoe. De spits krijgt op een meter of twintig de bal voor zijn voeten, laat het leder tweemaal stuiteren en geeft de keeper op heerlijke wijze het nakijken. Een inzet die de goalie waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft. “Dan baal je dat die 1-1 er nog in valt, ik vond het eerlijk gezegd een discutabele strafschop. Maar goed, wat maakt het allemaal nog uit. We hebben hem en niemand pakt het ons meer af. Ongelooflijk mooi”, aldus Van Hoof.

© Wouter Foppen
© Wouter Foppen

De keeper roemt het team als hij praat over het kampioensjaar. Zo miste Berkum de afgelopen weken het complete middenveld, maar toch werd de klus geklaard. “Als je vandaag ook kijkt. Thom Kooke speelt weer eens en geeft gewoon negentig minuten gas. Dat is zo mooi om te zien. Iedereen helpt elkaar en iedereen steunt elkaar.” Zo gaat Berkum dan toch de gewenste stap naar de hoofdklasse maken. Trainer Arno Hoekstra is een trots en blij man. “Ik vind het schitterend. Dit leeft zo bij de club, mensen feliciteren ons met tranen in hun ogen. Berkum gaat naar de hoofdklasse en daar hoort het ook thuis”, concludeert de hoofdcoach.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws