Berkum haalt punt in en bij Genemuiden

| 03-11-2018

Berkum heeft zaterdag in een spannende en spectaculaire streekderby met 3-3 gelijk gespeeld bij SC Genemuiden. De sterk spelende Zwollenaren kwamen drie keer op voorsprong en misten een penalty, maar ook de thuisploeg had recht op de zege. “We hebben uitstekend gespeeld. De manier waarop wij ons hier hebben laten zien was echt een opsteker”, aldus Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Anders dan een week eerder kwam Berkum uitstekend uit de startblokken. De bezoekers zetten direct druk en zorgden al snel voor de openingstreffer, na een kort genomen corner door Chris van der Meulen en Rico Wolven. De bal kwam vervolgens in het strafschopgebied, waar Jasper van der Stouw de 0-1 binnen kopte. Het duurde niet lang voor Genemuiden terugkwam, want na een kwartier kon de thuisclub een vrije trap net voor het strafschopgebied nemen. Het Berkum-muurtje liet aan de zijkant te veel ruimte en precies dát gaatje vond Omar Kavak om de bal in het doel te krullen: 1-1.

Na een half uur leek Berkum de marge te herstellen toen Michel van Aggele in het strafschopgebied onderuit werd gelopen en er een penalty volgde. Zo’n penalty is normaliter wel besteed aan Marc van der Meulen, maar de Berkum-captain zag nu zijn inzet fraai gekeerd door keeper Daan Huiskamp. Toen beide teams daarna kansen misten leek de rust met een gelijke stand te worden gehaald, maar in de extra tijd sloegen de bezoekers opnieuw toe. Met een fraai opgezette aanval via Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna werd de Genemuider defensie aan moten gespeeld, waarna Björn Bakker met een hard schot voor 1-2 zorgde.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na rust zette Genemuiden onmiddellijk fel aan om wat aan de achterstand te doen. En met succes, want na een minuut of tien werd de bal onvoldoende opgeruimd in de Zwolse verdediging en toen Jan Hooiveld buiten het strafschopgebied aan de bal kwam kon die de 2-2 in de hoek prikken. Ook daarna liet Berkum de teugels niet vieren en even later kon Jasper van der Stouw, na uitstekend voorbereidend werk van Van Aggele, hard de 2-3 binnen koppen. Chris van der Meulen dook iets meer dan een kwartier voor het slot vrij voor het Genemuiden-doel op en had de beslissing op zijn schoen, maar zijn schot was te zwak om keeper Huiskamp in problemen te brengen.

In de 84ste minuut zorgde de pressie van de thuisclub voor een wat chaotische situatie in de Zwolse defensie en ditmaal kon invaller Frank Kuurman, na een serie caramboles, de gelijkmaker binnen werken: 3-3. In een hectische slotfase redde Berkum-keeper Dominic van Hoof met een fantastische redding nog een punt voor zijn club, in een streekderby waarbij het publiek de grote winnaar was.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws