Berkum geeft Go Ahead Kampen pak slaag

| 24-09-2016

“We hebben in alle linies geheerst en niets weggegeven, zeker in de tweede helft. We hebben ze geen moment in de wedstrijd laten komen.” Dat zegt Berkum-coach Arno Hoekstra na de 0-5 overwinning van zijn ploeg op bezoek bij Go Ahead Kampen. De Zwollenaren deelden vanaf de aftrap de lakens uit. Vooral na rust werd de thuisclub van het kastje naar de muur gestuurd. “Twaalf punten uit vier duels, een mooie start dus.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum startte, gedwongen door blessures, met een geïmproviseerde opstelling. Daarbij ging Jeroen van Brummen, normaliter verdediger, nu als diepe spits de strijd aan en dat pakte goed uit. Vanaf de aftrap trok Berkum ten aanval en werd Go Ahead vast gezet. Nadat de Zwollenaren enkele kansen hadden laten liggen, was het na krap een half uur wel raak. Van Brummen bezorgde de bal bij Chris van der Meulen, die prima afrondde: 0-1. Berkum moest door het geblesseerd uitvallen van back Jorben Nieuwenhuis nog voor rust de zaken omgooien, waarbij Van Brummen weer naar achteren verhuisde en invaller Ricardo Kuijer als diepe spits ging fungeren. Ook die veranderingen zorgden er niet voor dat Go Ahead voor noemenswaardige dreiging kon zorgen en Berkum bleef dominant.

Direct na rust werd dat onderstreept toen Kuijer door Ruud Wellenberg werd gestuurd en de Berkum-spits maakte dat goed af: 0-2. Kuijer knalde de bal overtuigend langs keeper Tim Noordman van Go Ahead. Daarmee leek het verzet bij de thuisclub gebroken en liepen de bezoekers verder uit. In de 66ste minuut zette Ricardo Kuijer prima door, heroverde de bal en speelde Mehran Ali Pour Asli aan. De Zwolse middenvelder haalde van flinke afstand uit en met succes: 0-3. Een minuut of tien later onderschepte Dennis Horstman de bal en de Berkum-back stuurde onmiddellijk Johnsen Bacuna op pad. Die was zijn tegenstander veel te snel af en zette de 0-4 op het scorebord. Nadat keeper Noordman nog een aantal keren goed ingreep, moest de Kamper sluitpost vlak voor tijd tóch weer vissen. Enkele minuten voor het slot vloog Chris van der Meulen er weer eens op links tussenuit en liet doelman Noordman kansloos: 0-5.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws