Berkum geeft de zege helemaal uit handen

| 25-05-2019

Berkum heeft het voetbalseizoen zaterdag afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen AZSV. De Zwolse hoofdklasser stond twee minuten voor het einde nog met 2-0 voor, maar het lukte niet om de zege over de streep te trekken. “Heel veel gecreëerd, prima gespeeld en dan wordt het toch nog gelijk. Dat is zuur en jammer”, vindt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de eerste helft liet AZSV prima spel zien met vlot lopende combinaties, maar de bezoekers stichtten voorin opmerkelijk weinig gevaar. Berkum was na een kwartier zelfs dicht bij een voorsprong, maar uit een corner belandde een knal van captain Marc van der Meulen op de kruising. De Zwolse aanvoerder stond even later echter alsnog aan de basis van de openingstreffer, toen hij knap doorzette en een mannetje of drie passeerde. De bal werd vervolgens panklaar afgeleverd bij Johnsen Bacuna, die geen moeite had om de 1-0 binnen te leggen. AZSV bleef druk zetten en leek enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar kwam op de beslissende momenten toch tekort.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen AZSV-doelman Jasper te Kolste een uitbraak van Bacuna stuitte. Direct daarna keerde hij opnieuw een schot van de Berkum-spits, maar nog in dezelfde minuut sloeg Bacuna alsnog toe: 2-0. AZSV was daarna lang niet meer zo dreigend en Berkum kreeg enkele riante kansen op uitbreiding van de marge. Zo dook Bacuna enkele malen alleen voor het Aaltense doel op, maar een hattrick zat er voor hem deze middag niet meer in. De Zwolse ploeg leek AZSV daarmee op de eerste nederlaag sinds half november te gaan trakteren, maar die vlieger ging niet op.

Met nog enkele minuten te gaan was de Berkum-defensie niet scherp genoeg en Sjoerd te Boekhorst profiteerde. Hij maakte de 2-1 en ook daarna bleef de thuisploeg achterin niet attent genoeg. In blessuretijd verzorgde Robbin Thuss de gelijkmaker, waardoor het toch nog eindigde in 2-2. Berkum sluit de competitie daardoor af als nummer zeven, met 41 punten uit dertig duels.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws