Berkum gaat op de valreep voorbij DUNO

| 09-02-2019

Hoofdklasser Berkum heeft zaterdag het duel bij directe concurrent DUNO met 1-2 gewonnen. Lang leek het in Doorwerth uit te draaien op een gelijkspel, maar een late treffer van Johnsen Bacuna zorgde alsnog voor een Zwolse overwinning. “Iedereen heeft goed strijd geleverd”, vindt trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum de eerste opdoffer te verwerken kreeg. Toen de bal in de Zwolse defensie door het hobbelige veld raar opstuitte, kreeg Patrick van der Veen het ding op zijn hand en daarop volgde er een strafschop. Daar wist Roy Talsma wel raad mee, zodat het al snel 1-0 stond voor de Doorwerthers. Berkum kwam echter al na enkele minuten sterk terug via een fraaie aanval over links. Chris van der Meulen bezorgde de bal bij de goed meegekomen middenvelder Thom Kooke, die doelman Patrick ter Mate van DUNO kansloos liet: 1-1.

Daarna golfde het spel aardig op en neer, waarbij een inzet van Nick de Bondt uit de Zwolse doelmond werd gewerkt door captain Marc van der Meulen en Johnsen Bacuna bij een kans DUNO-keeper Ter Mate op zijn weg vond. Aan de andere kant brak de snelle Talsma enkele keren door, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof was weer goed op dreef en voorkwam verdere schade voor de bezoekers. Berkum was nog het dichtst bij een tweede treffer toen een schot van Björn Bakker via de onderkant van de lat terugstuitte. De bal werd daarna ingekopt door Chris van der Meulen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na rust oogde de wedstrijd nog rommeliger, want mede door de harde wind was combinatievoetbal vrijwel onmogelijk. Lang was er nauwelijks iets te genieten, maar de Zwolse supporters konden toch nog juichen. Vijf minuten voor tijd stond de DUNO-defensie te slapen na een lange bal, waardoor Bacuna alleen richting de keeper kon. Hij maakte geen fout, prikte binnen en bracht Berkum daarmee een broodnodige 1-2 overwinning.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws