Berkum gaat onderuit bij koploper Sparta

| 18-05-2019

Berkum is zaterdag met 3-0 onderuit gegaan bij koploper Sparta Nijkerk. De Zwolse hoofdklasser kwam een helft lang aardig mee met de lijstaanvoerder, maar moest in de tweede helft toch het hoofd buigen. “Tot de 1-0 hebben we geen kans weggegeven”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich

Sparta Nijkerk kwam wat flets uit de startblokken en oogde voor rust zeker niet als een ploeg met kampioensaspiraties. De Veluwenaren drongen te weinig aan en verder dan wat schoten kwam de thuisploeg in die fase niet. Voor Berkum stond er in dit duel weinig meer op het spel, maar toch kwam het bij uitvallen van Jason Bacuna en Michel van Aggele een aantal keren dicht bij de openingstreffer. Sparta kroop in de 35ste minuut door het oog van de naald, toen keeper Manuel Hoogewoning opzichtig in de fout ging bij een uitbraak van Bacuna. Een Zwols doelpunt leverde het echter niet op.

Een aantal wisselingen aan Sparta-zijde zorgde na rust voor wat meer druk op het Zwolse doel en al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een aanval over links kon Rob Diderik de 1-0 binnen werken, waarbij Berkum de pech had dat het schot van richting werd veranderd. Sparta kwam vanaf dat moment niet echt meer in gevaar, ook omdat Berkum voorin weinig wist te creëren. Met nog ongeveer een kwartier te gaan kreeg Berkum echter een enorme domper te verwerken, toen invaller Yoram Zandvliet bij een actie aan de zijlijn zwaar geblesseerd raakte. Hij moest met een brancard van het veld en daardoor moest Berkum met tien man verder. Er was immers al drie keer gewisseld.

In ondertal incasseerde Berkum vijf minuten voor tijd de 2-0. De Zwollenaren leken daarna nog wel in aanmerking te komen voor een aansluitingstreffer, maar een strafschop werd, na beraad tussen de arbiters, omgezet in een vrije trap. Aanvoerder Marc van der Meulen schoot die vrije bal fraai in de bovenhoek, maar Sparta-keeper Hoogewoning haalde de bal net zo mooi uit de kruising. In blessuretijd maakte Sparta via Donny van der Wal de 3-0, waardoor die ploeg koploper blijft in de hoofdklasse B. Berkum is nog altijd zevende.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws