Berkum en HFC Storica sterk in de zaal

| 27-12-2013

Berkum en HFC Storica zijn vrijdagavond prima begonnen aan het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hallen. In poule B behaalden beide ploegen zeven punten (twee punten per zege), waardoor een plaats in de halve finales ze bijna niet meer kan ontgaan. In poule A is Dieze West na de eerste avond koploper, gevolgd door Edon, SVI en Ulu Spor.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De openingswedstrijd van poule A betekende vrijdagavond direct spektakel. Dieze West nam het in de Koos Alberts-hal op tegen Edon, dat op het veld een klasse lager acteert dan Dieze West. In de zaal bleek het verschil echter nihil, ternauwernood kwam Dieze tot een 4-3 overwinning. In het verdere verloop van de avond bleek Dieze West een sterke ploeg in poule A, alleen SVI wist een punt af te snoepen van de zondag tweedeklasser: 2-2. Opvallend waren in diezelfde poule de prestaties van vijfdeklasser Ulu Spor. De ploeg liet bij vlagen mooie dingen zien, klopte Zwolsche Boys met liefst 6-0 en kwam tot een puntentotaal van vijf.

Op voorhand leek de andere poule sterker, met onder andere hoofdklasser Berkum, eersteklasser WVF en tweedeklasser Be Quick ’28. Berkum behaalde zeven punten uit de eerste vier wedstrijden, het moest alleen een punt afstaan aan HFC Storica. Die ploeg kwam eveneens tot zeven punten, waardoor de strijd in deze groep al beslist lijkt. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van de twee koplopers drie punten, WVF is met vier punten de nummer drie. Voor CSV ’28 en SV Zwolle lijkt het verhaal na de groepsfase afgelopen, zij kwamen niet verder dan twee keer een gelijkspel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zaterdagmiddag wordt het toernooi hervat met de laatste groepswedstrijden. Vooral in poule A kunnen die laatste wedstrijden nog van groot belang zijn, want er zijn nog vier ploegen in de race voor een plek in de halve finales. Ulu Spor en SVI azen met vijf verzamelde punten nog op plaatsing, dit in het kielzog van Edon en Dieze West. Die ploegen behaalden respectievelijk zeven en zes punten. De laatste groepswedstrijden beginnen zaterdag in de WRZV-hallen om 14.00 uur, de halve finales vangen aan om 16.00 uur. De grote finale staat gepland om 17.00 uur.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, Wijthmen, WRZV-hallen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws