Berkum de bietenbrug op in Vriezenveen

| 23-02-2019

Berkum heeft zich zaterdag lelijk in de vingers gesneden door met 1-0 te verliezen bij DETO Twenterand. In een van beide kanten zeer matige wedstrijd gaven de Zwollenaren onnodig een doelpunt weg en daarna slaagden ze er niet in om de schade te herstellen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Het duurde lang voordat de wedstrijd echt op gang kwam. In de eerste helft had Berkum op het oog wat meer balbezit, maar met veel ‘breiwerkjes’ en af en toe een lange bal leverde dat weinig tot niets op. Na een minuut of twintig zat er echter meer in toen Jason Huisman de bal, na een afgeslagen DETO-corner, richting Chris van der Meulen zond. De Zwolse spits ging op het Vriezenveense doel af, maar schoot naast en zag daarbij Johnsen Bacuna over het hoofd. Diezelfde Bacuna leek daarna te gaan scoren uit een voorzet van Van der Meulen, maar hij sloeg de bal richting het doel.

Direct na rust opende DETO de score toen Kevin Aman op links in balbezit kwam en de Berkum-defensie verzuimde adequaat in te grijpen. De Twentse routinier bedacht zich geen moment, haalde uit en zag de bal fraai en onhoudbaar in het Zwolse doel verdwijnen: 1-0. Berkum zette daarna druk om de gelijkmaker te forceren en in de 71ste minuut leek Bacuna een vrije schietkans te krijgen. Hij had echter te veel tijd nodig en sleepte er niet meer dan een corner uit. Ook in de slotfase strandden alle Zwolse aanvallen, waardoor Berkum met 1-0 onderuit ging. “We komen achter door een zondagsschot, waarbij er niet best werd verdedigd. Daarna loop je tegen een muur op en hebben we veel te weinig gecreëerd”, concludeert Berkum-trainer Raymond Schuurman.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws