Berkum-coach Arno Hoekstra tekent bij

| 16-12-2016

Arno Hoekstra is ook in het seizoen 2017-2018 hoofdtrainer van voetbalvereniging Berkum. De 40-jarige oefenmeester, die in het Friese Oldeberkoop woont, heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een nieuw éénjarig contract bij de Zwolse eersteklasser. “We waren er vlot uit, het gevoel was goed van beide kanten”, reageert Hoekstra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“We mogen - als je naar de prestaties tot nu toe kijkt - zeker tevreden zijn, maar we willen méér. We zijn zeker nog niet klaar”, stelt de ambitieuze oefenmeester. Bij zijn aantreden kreeg hij de taak te bouwen aan een eerste elftal dat op termijn kan presteren als stabiele hoofdklasser. Arno Hoekstra zit nu in zijn eerste jaar bij Berkum en de trainer kan terugkijken op een uitstekende start bij de Zwolse club. Onder zijn supervisie pakte de hoofdmacht van Berkum direct de eerste periodetitel in de eerste klasse D en na dertien wedstrijden ging de Zwolse ploeg afgelopen weekend als koploper de winterstop in.

Voordat Hoekstra naar Berkum kwam was hij hoofdtrainer van zondag eersteklasser FVC in Leeuwarden. Eerder stond hij liefst vijf jaar aan het technische roer bij eersteklasser d’Olde Veste ‘54 in Steenwijk, waar hij niet alleen de hoofdmacht onder zijn hoede had maar eerder ook de beloften en de A-junioren. Bij d’Olde Veste keerde hij begin 2015 nog een half jaar terug als interim-hoofdtrainer. Als jong en getalenteerd voetballer kwam Arno Hoekstra uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures maakten een voortijdig eind aan zijn carrière als actief speler.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws