Berkum bouwt Mini-Arena op sportpark

| 08-07-2010

Voetbalvereniging Berkum groeit deze zomer stormachtig. Inmiddels zit de club al boven de 900 leden en lijkt op te stomen naar de duizend. Het komende seizoen wordt met een recordaantal van 51 teams de competitie in gegaan. Dit is positief, maar het zorgt tevens voor een tekort aan velden en kleedkamers. “De gemeente onderkent het probleem, maar is nog volop bezig met inventariseren. Daarom nemen wij alvast zelf initiatief en bouwen het kleinste zandoefenveld om tot een heuse Mini-Arena.”

Al deze zomer wordt achter het clubhuis een nieuw kunstgrasveld van 60 bij 40 meter aangelegd. “Rondom het veld komt een stevige boarding, zodat de bal bijna altijd in het spel blijft en de voetballers een echt ‘straatvoetbalgevoel’ krijgen. Ook zal het veld zoveel mogelijk worden aangekleed met onder andere een lichtinstallatie en publieksfaciliteiten. DLH Ontwikkeling heeft de club geholpen bij het ontwerp. De oplevering zal rond eind augustus van dit jaar zijn”, vertelt Michiel Scheper namens VV Berkum.

Het financiële plaatje voor de Mini-Arena is nog niet helemaal rond. “De flinke eigen investering is bijna gedekt door bijdragen van Landstede (onderwijsdoeleinden), de gemeente Zwolle en het Hervormd Weeshuis. Maar we zijn er nog niet helemaal. We komen nog geld tekort dat we aanvullen door ledenacties, sponsoring en zo nodig externe financiering.” Daarom worden er na de zomer (leden)acties gevoerd. Het kunstgras van de Mini-Arena kan worden gekocht per vierkante meter.

Ook kunnen sponsors rondom het veld hun bedrijfsnaam en logo plaatsen. “De eerste founders zijn al enthousiast: Landstede, DLH, Rabobank, Energiewacht, Aberson en de gemeente Zwolle hebben hun steun al toegezegd.” Als ook de tweede fase met de realisering van kleedkamers klaar is, zal de officiële opening in 2011 plaatsvinden. Als cadeau voor het 50-jarig jubileum van de hoofdklasser uit Berkum.

VV Berkum, Voetbal, Sportpark De Vegtlust

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws