Berkum boekt zege op DFS Opheusden

| 09-09-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen DFS Opheusden met 3-2 gewonnen en zo haar eerste ‘driepunter’ in de hoofdklasse B gepakt. De Zwollenaren leken relatief eenvoudig te gaan winnen, maar kwamen in de slotfase in de verdrukking. In blessuretijd ging Berkum uiteindelijk toch verdiend met de winst aan de haal.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“Wij hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. Vooral over de eerste helft was ik super tevreden”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra. Collega Scott Calderwood van DFS was na afloop heel wat minder te spreken over zijn ploeg. “We hebben terecht verloren. We kwamen totaal niet aan voetballen toe en Berkum pakte dat goed op. Vooral vóór rust heb ik een DFS-onwaardig elftal gezien”, foetert de DFS-coach. DFS probeerde direct druk te zetten, maar slaagde er lange tijd niet in om echt gevaar te stichten. Dat was aan de andere kant wel het geval, maar Berkum ging te slordig om met de kansen en had af en toe ook pech.

Zo was een voorzet van Johnsen Bacuna op Chris van der Meulen nét te hoog om doeltreffend in te kunnen koppen en werd een inzet van Bacuna, na een splijtende pass van Mark Bloemendaal, van richting veranderd. Na ruim een half uur viel er pas de eerste echte kans voor de bezoekers te noteren, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof reageerde alert op een hard schot van Thijs Hendriks. Vlak voor rust nam Berkum dan toch afstand, toen Jasper Bremmer met een dieptepass Bacuna op rechts bereikte. Na een bekeken actie van Bloemendaal kwam Bacuna weer in balbezit en uit een moeilijke hoek joeg hij de bal achter DFS-keeper Peter Veeneman: 1-0.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De tweede helft was slechts vijf minuten oud toen Berkum-doelman Van Hoof een inzet van Hendriks met de voet moest keren en een aandringend DFS leek op weg om wat terug te doen. Even later kwam Chris van der Meulen echter op de linkervleugel in balbezit, waarna hij zijn tegenstander van zich afschudde en de 2-0 binnen schoot. DFS kwam er daarna toch wat beter in. Berkum-verdediger Dennis Horstman haalde na een uur spelen de bal van de doellijn en ook de sterk spelende Van Hoof moest een paar keer opruiming houden.

De thuisclub leek daarna onbedreigd op winst af te stevenen, maar kreeg het in de slotfase toch nog moeilijk. Eerst scoorde Hendriks, na een overtreding in het Zwolse strafschopgebied, de 2-1 uit een penalty en enkele minuten voor tijd kwam DFS door een afstandsschot van Arjan Goorman zelfs op gelijke hoogte: 2-2. De bezoekers roken bloed, drongen verder aan en hadden in die fase zelfs kunnen winnen. In blessuretijd pakte Berkum echter alsnog de winst na een messcherpe combinatie tussen de vleugelspitsen Bacuna en Chris van der Meulen, die door de laatste fraai werd afgerond: 3-2.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws