Berkum boekt zege bij DFS Opheusden

| 17-02-2018

Berkum heeft zaterdag goede zaken gedaan in de hoofdklasse B door de uitwedstrijd bij directe concurrent DFS Opheusden met 0-2 te winnen. Gezien de kansenverhouding was die overwinning terecht, maar het duurde lang voordat de Zwollenaren afstand konden nemen en de definitieve beslissing viel pas in de slotfase.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“Dit was een super belangrijke wedstrijd en degelijk van onze kant. We hebben veel gecreëerd en DFS heeft niet veel gevaar kunnen stichten. We hadden het alleen eerder af moeten maken”, analyseert Berkum-trainer Arno Hoekstra. Berkum had al na krap een kwartier op voorsprong kunnen komen toen Björn Bakker spits Chris van der Meulen met een fraaie dieptepass op weg stuurde, maar DFS-keeper Peter Veeneman stond succes in de weg. Direct daarna kon ook Johnsen Bacuna op het Opheusdense doel af, maar zijn inzet vloog naast.

Na 27 minuten moest Berkum-verdediger Dennis Horstman even naar de kant, omdat hij in een duel met Thijs Hendriks een tik onder zijn oog opliep. Toen hij zwaar bepleisterd terugkeerde had Berkum zo’n zes minuten in ondertal gespeeld, maar ook in die fase kon de thuisclub geen vuist maken. De bezoekers kwamen echter direct daarna goed weg, toen Levi Raja Boean vlak voor het Berkum-doel in goede positie kwam. Zijn schot werd echter op de doellijn gekeerd door Marc van der Meulen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Tien minuten na rust had Bacuna de openingstreffer op zijn schoen, maar hij werkte de bal, bijna op de DFS-doellijn, toch nog over. Niet veel later kwamen de Zwollenaren alsnog op voorsprong. Uit een corner van Chris van der Meulen kon de volledig vrijgelaten Jason Huisman bij de tweede paal de 0-1 binnen tikken. In het laatste kwartier zette DFS volop druk om de gelijkmaker te forceren, maar daarmee nam de thuisclub meer risico en ontstond er achterin ruimte. Dat werd enkele minuten voor het slot kundig afgestraft door de twee invallers aan Berkum-zijde. Na een assist van Mark Bloemendaal kwam Youp Kok vrij voor het DFS-doel en hij plaatste de bal bekeken in de hoek achter keeper Veenendaal.

Dankzij deze overwinning is Berkum twee plaatsen gestegen, naar een vijfde plek op de ranglijst van de hoofdklasse B. De Zwollenaren hebben bovendien één of twee duels minder gespeeld dan alle boven hen staande ploegen, zodat er nog meer in het vat kan zitten voor de equipe van trainer Arno Hoekstra.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws