Berkum blijft winnen: ‘Veerkracht getoond’

| 30-09-2017

Hoofdklasser Berkum heeft zaterdagmiddag ook het thuisduel met CSV Apeldoorn gewonnen. De bezoekers kenden een vliegende start, maar na de gelijkmaker van Chris van der Meulen kwamen zij er nog maar amper aan te pas: 5-2. “We kwamen goed weg in de beginfase, maar daarna pakten we het goed op. We hebben veerkracht getoond,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

CSV vloog met veel krachtsvertoon uit de startblokken en kwam al na een minuut op voorsprong. Linksbuiten Jamarro Diks zette voor, en toen Berkum veel te slordig verdedigde, kon Maarten Boeve de bal binnen tikken: 0-1. Daar had direct een tweede CSV-goal bij kunnen komen, maar nadat Diks er weer razendsnel vandoor ging, vloog de inzet van Boeve maar net over het Zwolse doel. Op het moment dat Berkum op weg leek naar een pak slaag, viel de tegentreffer bijna uit het niets aan de andere kant. Van der Meulen werd gezocht met een lange pass, maar die leek CSV-verdediger Jeremy Jonker op te kunnen ruimen. Zijn kopbal was echter veel te zwak, waardoor Van der Meulen kon onderscheppen en uiteindelijk zelfs kon scoren.

Vanaf dat moment kantelde het wedstrijdbeeld volledig en maakte Berkum de dienst uit. Dat leidde al in de 13e minuut tot succes, nadat de CSV-defensie volkomen onnodig een corner weggaf. De hoekschop werd fraai binnen gekopt door verdediger Jordi Lemmens: 2-1. Na rust zette CSV druk om de aansluiting te forceren, maar dat ging niet erg efficiënt en achterin werd veel ruimte weggegeven. Na een uur speler kwam de bal, uit een aanval over de nodige tussenstations, bij Marc van der Meulen. De Berkum-captain haalde van afstand uit en zag de bal achter keeper Jansen slaan: 3-1. Dat doelpunt werd gevolgd door een rake penalty van Johnsen Bacuna, waardoor CSV ook nog eens met tien man verder moest. Melvin Besser zag een rode kaart.

Met 10 man deed CSV wat terug toen Diks de 4-2 binnen tikte, maar vijf minuten later herstelde Berkum de marge. Chris van der Meulen ging er vandoor over links, leek zich vast te lopen, maar kreeg de bal toch bij broer Marc. Die nam de bal aan met de rug naar het doel en scoorde uit de draai de verdiende en afsluitende 5-2. Daarmee blijft Berkum de koploper in de hoofdklasse B. Volgende week wacht een ontmoeting met nummer twee Excelsior ’31.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws