Berkum bijt tanden stuk op efficiënt Ajax

| 20-01-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag de competitie hervat met een 1-2 thuisnederlaag tegen een efficiënt spelend Ajax. De beslissende treffer viel toen de thuisclub met een man meer in het veld stond. “Wij gaven weinig weg en bij vlagen kwamen we goed door. Er had meer in gezeten”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop. “Ik sta hier enorm te balen, we hadden het beter uit moeten spelen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Jorg Smeets van Ajax was logischerwijs tevreden met de winst voor zijn team. “Berkum is een heel lastig te bespelen ploeg. We hebben niet heel veel kansen gekregen, maar we zijn wél effectief geweest.” Ajax zette de thuisclub al direct na de aftrap vast op eigen helft en dat werd na krap een kwartier beloond. Jack van Moerkerk ging er op links pijlsnel vandoor en schoot uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek de 0-1 binnen. Al binnen een minuut viel echter de gelijkmaker. Johnsen Bacuna brak uit over rechts en toen zijn voorzet niet goed werd verwerkt kon Ruud Wellenberg met een fraai schot voor de 1-1 zorgen.

Berkum kreeg in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden op meer, maar liet die liggen. De grootste domper voor de thuisclub kwam echter direct na de gelijkmaker, toen verdediger Jorben Nieuwenhuis bij een botsing op de rand van het eigen strafschopgebied zwaar geblesseerd raakte en met een brancard van het veld moest worden gedragen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Pal na rust kwam Berkum goed weg toen Stanley Akoy, vrij voor het Zwolse doel, op de paal schoot en vervolgens naast mikte. Ajax leek het daarna moeilijk te gaan krijgen toen Bilal El Amrani na zijn tweede gele kaart van het veld moest. De Amsterdammers bleven echter ook in ondertal overeind. Na ruim een uur kwamen de bezoekers zelfs voor de tweede keer op voorsprong, toen Stanley Akoy aan zijn bewaking ontsnapte. Doelman Dominic van Hoof kon zijn schot nog verwerken, maar uit de rebound sloeg Kenneth Misah-Danso toe: 1-2.

Berkum trok massaal ten strijde om nog een punt uit het vuur te slepen, maar Ajax-keeper Stephan Veenboer hield zijn ploeg op de been. Eerst bracht hij redding bij een hard schot van Jordi Lemmens en vijf minuten voor tijd wist hij nog net zijn vingertoppen achter een knal van Mark Bloemendaal te krijgen, waarna de bal op de lat belandde. In blessuretijd leek Jasper Bremmer op de Ajax-doellijn alsnog voor een remise te zorgen, maar de bal ging op miraculeuze wijze over. Diep in de extra tijd liep Ajax-topscorer Stanley Akoy, toen hij wat te vrijpostig tekeer ging tegen scheidsrechter Thom Winkel, nog tegen een rode kaart aan, maar er stond voor Berkum te weinig tijd op de klok om daar garen bij te spinnen.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws