Berkum bewijst zichzelf een slechte dienst

| 15-12-2018

Berkum heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door in het laatste competitieduel voor de winterstop op bezoek bij AZSV met 1-0 te verliezen. Op een lastig bespeelbare grasmat verzuimden de Zwollenaren in de openingsfase afstand te nemen en daarna had de thuisclub aan één doelpunt genoeg om de volle buit binnen te halen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“Op dit veld was combinatievoetbal onmogelijk en kom er dan maar eens door. We hebben alles gegeven, maar dat was hier niet genoeg”, reageert Berkum-trainer Raymond Schuurman. Berkum had al na zo’n tien minuten spelen afstand kunnen en móeten nemen. Jasper Bremmer stuurde linksbuiten Chris van der Meulen goed op het Aaltense doel af, maar op het hobbelige veld stuiterde de inzet van de Zwolse aanvaller tegen de paal. En vervolgens wist ook Yannick Kaluzi de rebound niet te verzilveren.

Dat de bezoekers die geweldige kans lieten liggen kwam hen later duur te staan. Berkum-keeper Dominic van Hoof trad nog een paar keer goed op bij schoten van onder meer Kars Vierwind, maar in de 37ste minuut sloeg AZSV toe. Sjoerd te Boekhorst slingerde de bal vanaf de linkerhoek voor, waarna Niek te Veluwe van afstand uit kon halen voor de 1-0. Doelman Van Hoof voorkwam vlak daarna met een aantal goede acties verdere schade voor Berkum.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na rust trachtte de Zwolse formatie met veel inzet de bakens te verzetten, maar tot veel meer dan balbezit leidde dat lange tijd niet. En de AZSV-defensie kwam niet of nauwelijks in moeilijkheden. Pas een minuut of tien voor het slot diende de eerste serieuze kans in het tweede bedrijf zich aan voor de Zwollenaren. Middenvelder Björn Bakker kwam, niet zonder enig geluk, voor het Aaltense doel in balbezit, maar hij kopte vervolgens net naast. Daarmee was de gifbeker voor Berkum nog niet leeg, want vlak voor het slot moest Michel van Aggele, na een charge op Erwin Nieuwboer, met een directe rode kaart van het veld.

Aangezien ook de concurrentie zaterdag punten verspeelde blijft Berkum wel twaalfde in de hoofdklasse B, maar de formatie van trainer Schuurman zal in de tweede competitiehelft heel wat meer moeten laten zien om in veiliger vaarwater te komen. Dit kalenderjaar rest voor de Zwollenaren alleen nog het bekerduel tegen WSV uit Apeldoorn. Die wedstrijd wordt op dinsdag 18 december op sportpark De Vegtlust gespeeld.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws