Berkum bekert thuis tegen Winterswijk

| 18-12-2013

Hoofdklasser Berkum ontvangt zaterdag in de tussenronde van het toernooi om de districtsbeker in FC Winterswijk een grote onbekende. De thuisclub is echter zeer gemotiveerd om tegen deze zondagderdeklasser verder te bekeren.“Het is heel simpel, de beker is een prijs. We gaan er alles aan doen om door te gaan”, zegt trainer Roeland ten Berge.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

FC Winterswijk bestaat nog maar sinds 1 juli van dit jaar. De verenigingen WVC, SKVW en VV Winterswijk besloten om samen verder te gaan als Fusie Club Winterswijk. De combinatie telt liefst 1400 leden, die zowel in zaterdag- als zondagcompetities uitkomen. Berkum neemt het in de bekerstrijd op tegen het eerste zondagelftal, dat goede prestaties heeft laten zien. De ploeg won zondag met 3-0 van directe concurrent DCS, waardoor het als koploper de winterstop ingaat. In die wedstrijd werden de Winterswijkse doelpunten gescoord door Jermaine Pattiruhu, Yassin Ouardighi en Timothy Gernaat.

Berkum zelf kijkt terug op een aantrekkelijke, maar merkwaardige laatste wedstrijd. Tegen VVOG moest de thuisclub liefst vier keer een achterstand repareren, om uiteindelijk met 4-4 gelijk te spelen. De organisatie liet aan Zwolse kant nogal eens te wensen over, waardoor de tegendoelpunten te gemakkelijk werden weggegeven. “We hebben een slecht gevoel aan die wedstrijd overgehouden. We konden geen controle en grip houden, maar aan de andere kant zijn we wel tevreden over het feit dat we vier keer van een achterstand zijn teruggekomen,” aldus Ten Berge. De Berkum-coach moet voor zaterdag wel op enkele plekken sleutelen aan zijn opstelling, want niet iedereen in de Zwolse selectie is zaterdag inzetbaar.

Het bekerduel tussen Berkum en Winterswijk begint zaterdag in Zwolle om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten.

VV Berkum, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws