Berkum afgetroefd: ‘Zwaar onder de maat’

| 18-11-2017

Berkum is zaterdag in de hoofdklasse B met liefst 0-4 onderuit gegaan tegen Eemdijk. De Zwollenaren werden vooral in de eerste helft aan alle kanten voorbij gelopen, waardoor het bij rust al 0-3 stond. “Het was bij ons zwaar onder de maat, we gaven veel te veel ruimte weg”, vindt Berkum-coach Arno Hoekstra, die zag dat zijn ploeg het gemis van een flink aantal basisspelers niet kon opvangen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Eemdijk kwam direct feller uit de startblokken. Na slordig balverlies bij de thuisclub moest Berkum-keeper Huib Veurink al direct alle zeilen bijzetten om de bezoekers van een snelle voorsprong af te houden. Die viel vijf minuten later alsnog, toen de snelle rechtsbuiten Deen van Embricqs uitbrak en hij de vrijstaande Evert Brouwers op maat bediende: 0-1. Even daarna kwam Chris van der Meulen, na goed voorbereidend werk van Hoeseb Yakob en Björn Bakker, aan de andere kant net tekort om de gelijkmaker binnen te werken. Na ruim een kwartier nam Eemdijk verder afstand. Uit een kort genomen corner kon Mauro Franken de 0-2 binnen koppen en daarmee was het leed voor de thuisclub nog lang niet geleden. Een ziedend schot van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg werd door doelman Gerben Ruizendaal gekeerd, waarna Maikel de Harder uit de daarop volgende counter de 0-3 verzorgde.

Na rust wisselde Hoesktra offensief en daardoor kreeg Berkum wat meer vat op het spel. Invaller Johnsen Bacuna leek al snel dichtbij de aansluitingstreffer. Bij zijn inzet stond keeper Ruizenaar echter op de goede plek en ook Youp Kok wist de rebound niet te verzilveren. Berkum bleef aandringen en kreeg ook kansen, maar kwam er niet meer door. Aan de andere kant bleef Eemdijk gevaarlijk met uitvallen, maar lange tijd hield keeper Veurink de schade beperkt. De Zwolse sluitpost moest in de 83ste minuut alsnog capituleren, toen de bal uit een snelle counter via Argjend Selimi bij Maikel de Harder belandde. Hij zorgde met zijn tweede goal van de middag voor een 0-4 eindstand.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws