Berkum afgetroefd: ‘Het mag niet gebeuren’

| 22-09-2018

Hoofdklasser Berkum is zaterdag op eigen terrein met 1-4 afgedroogd door Sparta Nijkerk. De Zwollenaren hadden vanaf de start handenvol problemen en kregen het niet voor elkaar om die op te lossen. “In de eerste helft ging het al drie keer mis, één keer zelfs na een corner van ons. Zoiets mag niet gebeuren”, constateert Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Sparta zette vanaf de aftrap druk en Bryan Burgerhout was al in de eerste minuut dicht bij succes, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof bracht grabbelend redding. Berkum leek zich na een minuut of tien onder de pressie uit te voetballen en Björn Bakker zag in die fase een afstandsschot uit de hoek geranseld worden. Direct daarna namen de bezoekers het heft in handen. Janic Makizodila was op rechts helemaal vrij, werd aangespeeld, en met een harde schuiver zorgde hij voor de 0-1. Sparta drong verder aan, maar Berkum kwam na bijna een half uur toch langszij. Na een corner legde Chris van der Meulen terug op Michel van Aggele, die via de Sparta-verdediging hard inschoot: 1-1.

Berkum kon daar echter niet langer dan een minuut of vijf hoop uit putten, want Sparta bleef levensgevaarlijk. In de 35ste minuut was Donny van der Wal zijn tegenstander te snel en te slim af en de Nijkerkse aanvoerder rondde fraai af, waarna de gasten twee minuten later weer toesloegen. Een afgeslagen bal uit een corner van Berkum werd slecht verwerkt, waardoor twee Spartanen vrij op het Zwolse doel af konden gaan. Makizodila was koelbloedig genoeg om dat cadeau uit te pakken en zette Sparta nog voor de rust op 1-3.

© Rainer Fröhlich

Na de hervatting kon Sparta de wedstrijd rustig uitspelen. De verdediging hield de zaken uitstekend gesloten en in de omschakeling bleven de razendsnelle Veluwenaren levensgevaarlijk. Aan de andere kant probeerde Berkum aansluiting te krijgen, maar doelman Hoogewoning gaf geen krimp bij kansjes van onder meer Chris van der Meulen en de na rust ingevallen Johnsen Bacuna. Een minuut of tien voor het slot deelden de bezoekers alsnog de genadeklap uit. Na balverlies op het Zwolse middenveld kwam Makizodila weer vrij voor het doel en de boomlange Sparta-spits maakte zijn derde goal van de middag: 1-4. “Sparta kon gaan leunen op de voorsprong en kom er dan nog maar eens door”, aldus Schuurman.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws