‘Bergpunten’ bij Ster bovenop Lemelerberg

| 26-02-2017

Na afloop van de 57ste editie van de Craft Ster van Zwolle wordt - evenals vorig jaar - de eerste bolletjestrui van de acht wedstrijden tellende Topcompetitie uitgereikt. In de Craft Ster van Zwolle zijn zaterdag 4 maart al na ruim 33 kilometer - op het hoogste punt van de 78 meters hoge Lemelerberg - de ‘bergpunten’ te verdienen. In 2016 was Merijn Korevaar van het team Rabobank Development als eerste boven.

© Annet van Raalten

Op het erepodium bij de finish op de Ceintuurbaan in Zwolle kreeg Merijn Korevaar in 2016 de bolletjestrui om de schouders. Diezelfde Korevaar debuteert zaterdag 4 maart in Zwolle voor zijn nieuwe ploeg Baby-Dump Cyclingteam. Een andere opmerkelijke deelnemer aan de 57ste editie van de Craft Ster van Zwolle is de 31-jarige Wim Stroetinga. De in Drachten geboren en nu in Nijkerk wonende renner maakt deel uit van de nieuwe ploeg Vlasman Cyclingteam. Afgelopen winter won Stroetinga, samen met Yoeri Havik, de Zesdaagse van Berlijn. Samen met zijn Duitse koppelgenoot Leif Lampater eindigde Stroetinga in januari als tweede in de Zesdaagse van Bremen.

Als het peloton zaterdag massaal op de streep afkomt op de Ceintuurbaan, wat overigens niet verwacht wordt, is de rappe Stroetinga een serieuze kandidaat voor de overwinning. Wim Stroetinga zegt dat hij niet naar Zwolle komt om te winnen, maar als knecht zal fungeren van Jasper Bovenhuis. “Jasper heeft de ambitie om de Topcompetitie te winnen.” Stroetinga focust zich eerst op het WK baanwielrennen, dat van 12 tot en met 16 april in Hongkong wordt gehouden. Het startschot voor de 180 kilometers tellende openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen klinkt zaterdag 4 maart om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. De finish wordt rond de klok van vier uur op de Zwolse Ceintuurbaan verwacht, ter hoogte van ziekenhuis Isala.

© Annet van Raalten
Wielrennen, Ster van Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws