Berghuis en Heederik grijpen NK-medailles

| 30-01-2017

De zwemmers Lindsey Berghuis en Kylian Heederik hebben afgelopen weekend tijdens het NK korte baan voor junioren en jeugd verschillende medailles in de wacht gesleept. Berghuis kwam tot liefst drie zilveren medailles, terwijl ook Heederik drie plakken bemachtigde. Hij won één keer zilver en twee keer brons. “Dit had niemand durven dromen”, laat zijn vereniging weten.

© Gaynor Critchell

Heederik kwam eerder uit voor Swol 1894, maar heeft inmiddels onderdak gevonden bij Deltasteur uit Kampen. Onder die vlag deed hij mee aan het NK in Eindhoven en boekte hij verrassend succes. Op de 200 meter schoolslag kwam Heederik tot een tijd van 2.34,01, waarmee hij brons pakte. De 200 meter wisselslag leverde hem eveneens een derde plaats op, terwijl ook de 50 meter schoolslag als derde werd afgesloten. Op die afstand werd Heederik echter gediskwalificeerd. Toch kwam er nog wel een derde medaille. Op de 400 meter wisselslag toonde Heederik herstel en zwom hij in 5.03,20 naar zilver eremetaal. Daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record met liefst twaalf seconden.

Lindsey Berghuis van ZV 44 kwam in totaal tien keer in actie en eindigde liefst zeven keer in de top tien. De beste prestaties werden geleverd op de 50 meter rugslag, de 200 meter vrije slag en de 400 meter vrije slag. Vooral op de 200 meter vrije slag was Berghuis dicht bij de Nederlandse titel, maar uiteindelijk kwam ze één tiende tekort voor het hoogste ereschavot. Ook deed Lindsey Berghuis, samen met Michelle van den Hoofdakker, Naomi Polinder en Nora Weerman, mee aan drie estafettes. Alle drie de afstanden leverden een plaats in de top tien op.

Zwemmen, ZV 44, Lindsey Berghuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws