Beloning blijft uit voor VSW: ‘Heel erg zonde’

| 08-09-2018

Het lukte VSW dit seizoen nog niet om te winnen en ook zaterdag kwam het er niet van. Tegen Lemele speelde de Zwolse derdeklasser een aardige wedstrijd, maar een eigen goal van Martijn Landsman zorgde voor een 2-2 eindstand. “ We hadden eigenlijk met 4-2 of 5-2 moeten winnen. Heel erg zonde”, zegt coach Jan van der Kolk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

VSW verloor de eerste bekerwedstrijd met 3-0 van OZC Ommen en hoopte tegen Lemele de eerste zege van het seizoen te kunnen bijschrijven. Al na dertien minuten moest de ploeg echter in de achtervolging, want Lemele nam door een goal van Remon Kleinlugtenbeld een 0-1 voorsprong. “Ons doel was vandaag om weer eens kansen te creëren, want dat lukte tegen OZC niet. Dat hebben we gedaan en dat is leuk, maar je hoopt dan ook te winnen”, vertelt Van der Kolk, die Joey Platenkamp nog wel voor de gelijkmaker zag zorgen. Jari van Wijnen maakte kort na rust zelfs 2-1, maar toch was het VSW niet gegeven om te winnen.

Kort voor het einde werkte Martijn Landsman de bal in eigen doel en daarmee was hij verantwoordelijk voor de beslissende 2-2. “Het was een heel ongelukkige eigen goal”, vindt Van der Kolk. “Jammer, want het was de ploeg echt gegund. Het zat er vandaag in, het spel was goed, maar dan lukt het niet. Je merkte na afloop dat het wel aan de ploeg knaagt en dat ze er echt mee zitten. Maar nogmaals: 3-2, 4-2 of 5-2 was ook terecht geweest.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, VSW, Jan van de Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws