Belangrijke zeges voor Travelbags/HV Zwolle

| 06-02-2018

De dames en heren van Travelbags/HV Zwolle hebben afgelopen zondag goede zaken gedaan. De vrouwenformatie boekte een ruime 11-33 overwinning op Duiven, terwijl het herenteam een belangrijke zege boekte op Plus Severijn/Heeten. De concurrent werd met 29-22 verslagen.

© Annet van Raalten

De dames van HV Zwolle gingen op bezoek bij Duiven en konden daar gebruik maken van puntenverlies van concurrent Heeten. Vanaf het eerste moment was Zwolle de baas, vooral omdat Duiven geen enkele weerstand kon bieden tegen de snelle Zwolse aanvallen. Duiven incasseerde meerdere tijdstraffen en mede daardoor was bij rust het verschil al gemaakt: 5-18. Na rust bleek het lastig om door te gaan, maar in het laatste kwartier werd het net toch weer eenvoudig gevonden. De Zwolse dekking stond compact en dat resulteerde in een 11-33 overwinning. Zodoende staat HV Zwolle nu zeven punten voor op de concurrentie en is het titelkandidaat nummer één.

Heren winnen ook
Voor de heren van HV Zwolle was er eveneens een overwinning. De ploeg speelde thuis tegen Heeten en dat is een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Mede door vechtlust in de verdediging en een sterk optreden van doelman Tarik Alkrad, was het bij rust 12-8 voor Zwolle. Na rust werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven en door onder andere goed geplaatste schoten van Stefan Bult eindigde het treffen in 29-21.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws