Belangrijke zege voor PEC Zwolle op Emmen

| 31-03-2019

Mede dankzij een bliksemstart heeft PEC Zwolle zondagmiddag gewonnen van FC Emmen. In een sfeervol MAC3PARK Stadion waren de doelpunten van Vito van Crooij en Lennart Thy (twee) genoeg voor een 3-0 overwinning. Dankzij die zege is de voorsprong op nummer zestien De Graafschap gegroeid tot zeven punten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het MAC3PARK Stadion was de eerste drie minuten stil. De fans van PEC Zwolle en FC Emmen herdachten op die manier de slachtoffers die vielen bij de aanslag op een tram in Utrecht, twee weken geleden. In de laatste minuut van die stilte kon er direct worden gejuicht door de Zwollenaren. Younes Namli veroverde de bal op Michael Chacón en stuurde Vito van Crooij diep. De geboren Limburger schoof de bal onder doelman Kjell Scherpen door in het doel: 1-0. De snelle voorsprong inspireerde PEC Zwolle om in het eerste kwartier nog meer kansen bij elkaar te spelen. Zo was Namli dichtbij met een kopbal en kopte Lennart Thy de bal teveel naar de grond, waardoor er geen doelpunt viel.

Na de openingsfase kabbelde het duel wat verder. FC Emmen kon via Michael de Leeuw (schot voorlangs) en Luciano Slagveer (bal over na afgeslagen hoekschop) gevaarlijk worden, maar scoren deden de bezoekers niet. PEC Zwolle lukte dat vlak voor rust wel. Een counter leek te smoren na een mislukt schot van Mike van Duinen, maar de bal kwam bij Thy terecht. De Duitser schoot beheerst raak: 2-0. Even bestond er onduidelijkheid of de treffer daadwerkelijk goedgekeurd zou worden, maar nadat ook de VAR zijn zegen gaf, konden de Blauwvingers opgelucht ademhalen en direct aan de thee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Anco Jansen schoot al snel over in kansrijke positie, terwijl Alexander Bannink namens de bezoekers in het zijnet schoot. Aan de andere kant had Sepp van den Berg uit een hoekschop bijna de 3-0 op het hoofd. Zijn poging ging echter naast. In de slotfase moest PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart nog in actie komen op een inzet van Slagveer, die profiteerde van een slippertje van Kingsley Ehizibue. Diezelfde Ehizibue werd een minuut later vervangen door Yuta Nakayama, die daarmee zijn debuut voor PEC Zwolle maakte. In de laatste minuut sloeg Thy opnieuw toe. In één aanval kreeg de voorhoedespeler twee kansen en benutte de laatste: 3-0.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (82. Nakayama), Lachman, Van den Berg, Paal, Hamer (79. Leemans), Clement, Namli, Van Crooij, Thy en Van Duinen (70. Elbers)

FC Emmen: Scherpen, Gronsveld (46. Cavlan), Neidhart, Kuipers, Bakker, Bannink (70. Bos), Slagveer, Chacon (83. Braken), De Leeuw, Arias en Jansen

Scoreverloop:
3. 1-0 Vito van Crooij
45. 2-0 Lennart Thy
90. 3-0 Lennart Thy

Gele kaarten:
Kenneth Paal, Gustavo Hamer, Stanley Elbers (PEC Zwolle) en Nick Kuipers (FC Emmen)

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis

Toeschouwers:
13.721

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws