Belangrijke zege voor basketbalsters ZAC

| 11-03-2012

De basketbalvrouwen van Landstede Basketbal ZAC hebben een belangrijke zege geboekt op concurrent Eurosped 2. Na twee eerdere ontmoetingen waarin de punten werden verdeeld, trok ZAC zaterdagavond in eigen huis aan het langste eind: 67-53. En daarmee naderde ZAC, dat vierde in competitie staat, haar directe concurrent tot op twee punten. De ploeg van coach Jan Verhoeff legde de basis voor de zege in de eerste helft, waarin het Eurosped al op een onoverbrugbare achterstand trakteerde.

ZAC zat er zaterdagavond vanaf het begin kort op en toonde een gretigheid die het nog niet eerder dit seizoen heeft laten zien. Op basis van een agressieve verdediging en fanatieke aanval wist de thuisploeg binnen zes minuten een voorsprong van 12-1 te pakken. Eurosped was wel sterker in de rebound, de afwerking liet bij de bezoeksters nogal te wensen over. In het eerste kwart sloeg ZAC, zo bleek uiteindelijk, al het beslissende gat: 18-5. In het tweede kwart was er meer sprake van een gelijk opgaande strijd, maar wist ZAC haar voorsprong wel uit te breiden naar een marge van zestien punten.

In de tweede helft sloop er wat slordigheid in het Zwolse spel. ZAC bleek minder goed in de aanval en wist nauwelijks meer vrij te komen voor een open schot. Het derde kwart werd nog wel ijzersterk geopend met een driepunter, maar in de daarop volgende minuten bleef de teller lang op nul staan. Eurosped profiteerde optimaal van slordigheden aan Zwolse zijde en kwam in de laatste minuten van het derde kwart terug tot op twaalf punten: 48-36. In de korte pauze stelde Verhoeff orde op zaken en zette zijn ploeg opnieuw neer. En met succes, want na drie minuten in het vierde kwart was het verschil al weer achttien punten. In het restant kwam ZAC niet meer in moeilijkheden.

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws