Bekerfinale mijlenver weg voor Landstede

| 13-02-2018

Landstede Basketbal heeft nog een pak werk voor de boeg, wil het - net als vorig jaar - de finale van het bekertoernooi spelen. De ploeg van coach Herman van den Belt verliest dinsdag de eerste halve finale op bezoek bij het Groningse Donar met maar liefst 95-51. De return staat voor komende zondag op het programma. In eigen huis dienen de Zwollenaren een verschil van 44 punten goed te maken.

© Ivonne de Bruin

Zonder de geblesseerde Olaf Schaftenaar loopt Landstede Basketbal in MartiniPlaza al snel achter de feiten aan. Sherron Dorsey-Walker tekent nog wel voor 3-2 en 9-4, maar niet veel later is het 15-5 en besluit Herman van den Belt een eerste time-out te nemen. Die onderbreking heeft weinig effect. Dorsey-Walker zorgt met een driepunter nog wel voor 15-8, maar daarna dendert de Groningse trein door. Via 24-8 bepaalt Drago Pasalic de stand na tien minuten spelen op 26-13. In het tweede kwart opent Dorsey-Walker de score (26-15). En na het negende punt van de Amerikaan, die in het restant van de partij de bal niet meer door de ring weet te krijgen, volgt er een 16-0 run van de thuisploeg. Noah Dahlman en Jordan Gregory doen vlak voor rust nog iets terug, maar halverwege is het verschil al groot: 53-22.

Na de thee neemt Noah Dahlman de Zwolse ploeg bij de hand. Met vijf punten oprij verkleint hij de riante achterstand, maar Donar raakt niet in paniek. Brandy Curry, met in totaal 21 punten topscorer van het bekerduel, schiet op belangrijke momenten raak. Dankzij de nodige scores van Dahlman en Franko House weet Landstede Basketbal het derde kwart weliswaar te winnen (15-20), maar die opleving wordt in het vierde kwart volledig teniet gedaan door Donar. Met een 27-9 kwartstand bepaalt de thuisploeg de eindstand op 95-51. Landstede Basketbal heeft zondag een wonder nodig om alsnog de finale te bereiken. De Zwollenaren krijgen donderdag al wel een kans op eerherstel. Om 19.30 uur start dan in Zwolle het competitieduel tegen Donar.

© Ivonne de Bruin

Punten:
Noah Dahlman 15; Jordan Gregory 10; Sherron Dorsey-Walker 9; Franko House 8; Ralf de Pagter 4; Mike Schilder 3; Freek Vos 2.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws