Bekeravontuur PEC Zwolle van korte duur

| 24-09-2015

PEC Zwolle heeft donderdagavond een volgende bekerfinale uit het hoofd moeten zetten. De Zwolse formatie ging op bezoek bij Feyenoord met 3-0 onderuit, waardoor het avontuur ditmaal al na één wedstrijd tot een einde is gekomen. “Het had vandaag gekund, maar er was geen effectiviteit. De overwinning van Feyenoord is wel verdiend”, zegt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle had Feyenoord donderdag best pijn kunnen doen. De Rotterdammers waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar zeker in de eerste helt kreeg PEC nog best aardige kansen. Sheraldo Becker brak tweemaal gevaarlijk door en ook Wouter Marinus kreeg een goede schietkans. Gescoord werd er echter niet. Aan de andere kant bleef Feyenoord prima spelen. De ploeg werd vooral via de tandem El Ahmadi-Karsdorp levensgevaarlijk en uiteindelijk kwam daar ook de openingstreffer uit voort. Een voorzet van El Ahmadi kwam op de rug van Dirk Marcellis en daardoor verdween de bal achter Mickey van der Hart. Hij was overigens de vervanger van de geblesseerde Kevin Begois.

Voor de rust was Feyenoord via Marko Vejinovic en Dirk Kuyt al dicht bij een tweede treffer en na de rust kwam die er ook. In een fase waarin PEC enigszins onder de druk uit wist te komen, ging Bram van Polen ongelofelijk in de fout. De aanvoerder schoof de bal zo bij Michiel Kramer in de voeten, die op zijn beurt Dirk Kuyt in stelling bracht. De routinier schoot de bal in het lege doel: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd in het slot en dat was acht minuten later helemaal het geval. Een schot van Kramer werd eerst nog gekeerd door Van der Hart, maar in de rebound was het Kuyt die voor de 3-0 mocht tekenen. Een ruime nederlaag en ook nog eens een geheel terechte. Een derde bekerfinale in successie gaat er niet komen. De competitie is dat wat rest.

Aankomende zondag spelen Feyenoord en PEC Zwolle opnieuw tegen elkaar. De aftrap in Rotterdam is om 14.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
Feyenoord: Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Vejinovic, Gustafson (82. Vilhena), Kuyt, Kramer (74. Kazim-Richards), Elia (74. Basacikoglu)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker, Bouy (74. Brama), Becker, Marinus (63. Nijland), Menig, Veldwijk (74. El Hasnaoui)

Scoreverloop:
19. 1-0 Dirk Marcellis (eigen doelpunt)
61. 2-0 Dirk Kuyt
69. 3-0 Dirk Kuyt

Gele kaarten:
Ouasim Bouy, Bram van Polen (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Voetbal, KNVB Beker, Ron Jans, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws