Bekeravontuur Berkum eindigt tegen HHC

| 27-10-2015

Voor Berkum is er dinsdagavond een einde gekomen aan het bekeravontuur. De Zwolse eersteklasser verloor in de derde ronde van de KNVB Beker op een sfeervol sportpark De Vegtlust met liefst 0-3 van topklasser HHC Hardenberg. De ploeg van trainer Willem Brouwer keek halverwege de wedstrijd al tegen een 0-2 achterstand aan en na de 0-3 van Rob van der Leij - kort na rust - was het bekerduel definitief gespeeld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“We hebben een half uur goed gevoetbald, maar toen deden we onszelf de das om met een slapstick-tegengoal”, analyseert Berkum-trainer Willem Brouwer. “Het is geen schande dat we zijn uitgeschakeld, maar het is natuurlijk wél teleurstellend.” HHC-coach Marcel Groninger zag ook dat zijn team niet overtuigend begon. “In de eerste helft creëerden we te weinig en we kwamen met geluk op 0-1. Maar op één kans na hebben we niets weggegeven en in de tweede helft kwamen we niet meer in de problemen.”

Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, zonder tot echt grote kansen te komen. Na twintig minuten ontdeed Dennis Krohne zich handig van zijn tegenstander, maar stuitte vervolgens op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Even later ging Chris van der Meulen er vandoor, maar scheidsrechter Ed Janssen floot af, omdat Johnsen Bacuna enkele meters naar achteren zijn tegenstander vast had gehouden. Dat torpedeerde niet alleen de kansrijke Zwolse aanval, maar kostte Bacuna ook een gele kaart.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zonder dat HHC voor groot gevaar had gezorgd kwamen de bezoekers na krap een half uur op voorsprong door een akelig geval van miscommunicatie tussen Berkum-doelman Bouwhuis en laatste man Dirk Muis. Rob van der Leij pikte de bal daardoor op en zag een verlaten doel voor zich: 0-1. Kort voor rust deed Berkum zichzelf opnieuw de das om, toen de bal op de Hardenbergse helft in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. Een snelle uitbraak door het centrum eindigde bij Dennis Krohne, die efficiënt afmaakte en de 0-2 binnen legde.

Vlak na de hervatting gooide HHC de wedstrijd al in het slot. Berkum slaagde er niet in de bal voor de doelmond weg te krijgen en opnieuw stond Van der Leij op de goede plek om met zijn tweede goal van de avond voor 0-3 te zorgen. Berkum probeerde daarna nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar bracht HHC-keeper Melvin Koetsier eigenlijk geen moment meer in de problemen. Aan de andere kant lieten Mark Veldmate, Glenn Kobussen en Van der Leij nog een aantal mogelijkheden liggen, zodat het bij drie Hardenbergse doelpunten bleef.

VV Berkum, Voetbal, KNVB Beker, Sportpark De Vegtlust, Willem Brouwer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws