Bekeravontuur Berkum eindigt in kwartfinale

| 03-04-2019

Berkum is dinsdagavond uitgeschakeld in de kwartfinales van de strijd om de districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser verloor op eigen bodem met 2-3 van zondag eersteklasser Rohda Raalte, dat zich daarmee schaarde bij de laatste vier en tevens een ticket in de wacht sleepte voor het landelijke bekertoernooi: de TOTO KNVB Beker seizoen 2019-2020.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het was dramatisch slecht van onze kant, we wonnen geen duel”, verzucht Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Eerst maar weer eens zien om achterin de nul te houden, want het is erg dat er vandaag wéér drie bij ons in gaan”, aldus de coach van de Zwolse hoofdklasser. Rohda zette vanaf de start hoog druk en hanteerde daarbij een pittig tempo.

Al na enkele minuten leek Rohda-aanvaller Lars van Schooten hard koppend de score te gaan openen, maar Berkum-keeper Huib Veurink wist dat te verijdelen. Nadat Dirk-Jan Klein Velderman even later een riante kans om zeep hielp, door hoog over het Zwolse doel te knallen, was het Berkum dat na krap een half uur op voorsprong kwam. Chris van der Meulen vloog er vandoor en werd in het Raalter strafschopgebied vastgehouden door verdediger Jeroen Jansen. Dat resulteerde in een strafschop, die door Marc van der Meulen onhoudbaar werd ingeschoten: 1-0.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een niet bestrafte overtreding op Jason Huisman, die geblesseerd bleef liggen, gaapte er een gat in de Berkum-defensie. Van Schooten kon daardoor in vrijheid aannemen en met een fraaie boogbal de 1-1 aantekenen.

Slechts enkele minuten na de hervatting ging het opnieuw mis bij de Zwolse hoofdklasser. Huisman gleed ongelukkig uit, waardoor Van Schooten een vrije doortocht kreeg en die was wel aan de Raalter aanvaller besteed: 1-2. Rohda bleef gevaarlijk en na een uur kwam Wesley Hansler centimeters tekort om de voorsprong uit te breiden. Even later kwam Berkum weer langszij. Na een corner torende Thom Kooke boven de Rohda-verdediging uit en de invaller kopte de 2-2 in de hoek achter keeper Ruben Tepperik.

Daar konden de Zwollenaren echter maar enkele minuten van genieten, doordat de Berkum-defensie niet adequaat ingreep. Djeremy Zandvliet kon vrijwel ongehinderd door de as van het centrum oprukken richting het Berkum-doel en de 2-3 binnen knallen. Berkum slaagde er niet meer in om op gelijke hoogte te komen en ontsnapte zelfs aan een grotere afstraffing toen Edison Jose Coelho een enorme kans liet liggen en een enorme afstandsknal van Klijn Velderman op de lat van het Berkum-doel spatte.

Door deze teleurstellende maar wél verdiende nederlaag is Berkum uitgespeeld in het bekertoernooi. Rohda Raalte neemt het nu in de halve finale thuis op tegen tweedeklasser Vroomshoopse Boys en heeft, gezien het uitstekende spel in de wedstrijd tegen Berkum, een prima kans om ook de finale te bereiken.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws