Bekeravondje voor Berkum, Be Quick en WVF

| 09-12-2019

De Zwolse amateurclubs Berkum, Be Quick ’28 en WVF maken zich op voor een nieuw bekeravondje. In de tweede ronde van de strijd om de districtsbeker Oost neemt hoofdklasser Berkum het op eigen bodem op tegen OWIOS, tweedeklasser Be Quick ’28 treft het tweede team van derdedivisionist DVS ‘33 en 2H-winterkampioen WVF speelt thuis tegen eersteklasser Nunspeet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hoofdklasser Berkum krijgt met OWIOS te maken met een tegenstander die het moeilijk heeft in de competitie, maar in de vorige bekerronde nog een flinke tik uitdeelde aan Zwolsche Boys (0-6) en dus op onverwachte momenten toe kan slaan. OWIOS komt uit in de tweede klasse H, waarin de Oldebroekers in elf duels slechts acht punten bij elkaar wisten te spelen. Afgelopen zaterdag maakte de ploeg van trainer Wilfred Westerhuis het voor zichzelf nog wat lastiger door met 1-0 te verliezen in de ‘kelderkraker’ bij ASC ‘62.

OWIOS liet in de eerste helft kansen liggen en kwam kort na rust uit een corner op achterstand. Tot overmaat van ramp viel OWIOS-keeper Herold Ponstein, net terug na lange afwezigheid, daarbij uit met een op het oog ernstige blessure. In het restant van het duel wisten de Veluwenaren de aansluiting niet meer te vinden, waardoor ASC ‘62, getraind door voormalig Berkum-speler Piet de Jong, de laatste plaats in 2H overdeed aan OWIOS.

© Annet van Raalten

Berkum zette vorige maand in de eerste ronde van het bekertoernooi Heino met 0-2 opzij. Pas in de slotfase bracht Chris van der Meulen zijn ploeg met twee doelpunten in de volgende ronde. Het team van trainer Arno Hoekstra is er veel aan gelegen ver te komen in het bekertoernooi en mag zich op eigen veld dus niet laten verrassen. De wedstrijd Berkum - OWIOS wordt geleid door scheidsrechter Gerrit Beekman uit Apeldoorn, die dinsdag op sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen.

De verrichtingen van Berkum, Be Quick ’28 en WVF in het bekertoernooi zijn dinsdagavond live te volgen via sportiefzwolle.nl/voetbal.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws