Beker Jo van Marle opnieuw voor Berkum

| 28-12-2013

Berkum heeft - net als vorig jaar - het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi gewonnen. De Zwolse hoofdklasser rekende zaterdag in de halve finale eenvoudig af met Edon (5-1) en trof in de finale zondag tweedeklasser Dieze West, dat in een spannende halve finale met 3-2 te sterk was voor HFC Storica. Berkum en Dieze West speelden in 2012 ook al de finale in de WRZV-hallen. Toen won Berkum met 3-1. Dit keer moesten er penalty’s aan te pas komen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de finale van het tweedaagse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi was een grote rol weggelegd voor Dieze West-speler Nima Shimeri. Door een blessure bij de keeper van Dieze West verdedigde de kleine aanvaller in de Koos Alberts-hal het doel. Dat deed hij naar behoren. Pas in de slotfase moest hij buigen voor uitblinker Frank Hoolsema, die namens Berkum voor de late gelijkmaker (1-1) zorgde. Toen het na de reguliere speeltijd nog steeds gelijk stond werd er vijf minuten verlengd, maar ook dat was niet genoeg om een beslissing te forceren. Die moest dus uit een strafschoppenserie komen. Nima Shimeri was tijdens de penaltyserie niet in staat een penalty te keren en uitgerekend hij faalde vanaf de stip. Zijn inzet werd gekeerd door keeper Bram Muis en vervolgens schoot Chris van der Meulen zijn ploeg met de vijfde Berkum-strafschop naar de toernooiwinst: 5-4.

Voorafgaand aan de grote finale werd de troostfinale tussen HFC Storica en Edon met 4-0 gewonnen door HFC Storica. Wethouder Gerrit Piek verrichte na afloop van het toernooi de prijsuitreiking.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, WRZV-hallen, Edon, Dieze West, Wethouder Gerrit Piek, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws