Beachsportdagen op het Grote Kerkplein

| 07-06-2012

Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan organiseert deze zomer voor de eerste keer een beachsportevenement in de binnenstad. Op het Grote Kerkplein wordt een tijdelijk beachveld aangelegd, waarop verschillende doelgroepen van zaterdag 7 tot en met dinsdag 10 juli op een ontspannen wijze verschillende beachsporten kunnen beoefenen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De opbrengsten van dit evenement komen geheel ten goede aan de gehandicaptensport in Zwolle. “Mensen met een beperking, voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, willen wij de mogelijkheid blijven bieden middels bijvoorbeeld sportdagen of via het speciaal onderwijs dit te kunnen blijven doen op en via sportpark De Pelikaan met onder andere rolstoeltennis, G-voetbal, G-korfbal en G-hockey”, aldus Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan. Studenten van Landstede en Hogeschool Windesheim doen in de aanloop en tijdens de Zwolse Beachsportdagen leerervaring op en zijn in opdracht van de stichting en in het kader van hun stage belast met de voorbereiding en uitvoering van dit evenement. Klik hier voor het programma.

Sportpark De Pelikaan, Beachvolleybal, Hogeschool Windesheim, Landstede, Beachsoccer, Beachtennis, G-sporten, Zwolse Beachsportdagen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws