Beachsportdagen als afsluiting proeftuin

| 08-07-2011

Op sportpark De Pelikaan is donderdag een aftrap gegeven aan de eerste editie van de Zwolse Beachsportdagen. Deze worden georganiseerd in het kader van de afsluiting van de NOC*NSF proeftuin status en maken zichtbaar wat er de afgelopen vier jaar in Zwolle is ontwikkeld qua beachsport. Verschillende scholen uit het basis- en speciaal onderwijs hebben kennis gemaakt met de ontwikkelde beachvarianten van voetbal, volleybal, handbal, basketbal en tennis. Bijzonder waren donderdag de leerlingen met een beperking van De Twijn, die hun officiële sportdag beleefden.

© Annet van Raalten

Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van diverse sportbonden en NOC*NSF zullen meerdere scholen vrijdagmiddag wederom kennismaken met beachsporten, waarna de eerste twee dagen ‘s avonds worden afgesloten met demo’s beachkorfbal van 18.30 tot 20.00 uur met korfbalvereniging Oranje Zwart en beachhockey met ZMHC van 20.15 tot 21.30 uur. Belangstellenden kunnen langskomen en gratis kennismaken met deze sporten.

Zaterdag kan jeugd tot 14 jaar van 09.00 tot 10.30 uur zonder opgave vooraf deelnemen aan Beach Soccer Junior met wedstrijdjes en gratis kennismaken met deze nieuwe sport. In de middag nemen enkele landelijke eredivisieteams het tegen elkaar op in de reguliere KNVB Beachsoccer competitie. Het prima presterende Pelikaan Beach Soccer Zwolle team speelt twee wedstrijden op eigen terrein. Namelijk om 13.00 uur tegen BSWW en om 16.00 uur tegen de landskampioen van 2010, Augustin-BDU Tiel. Het bezoek aan deze wedstrijden van drie maal twaalf minuten is gratis.

Naast het voetballen in het zand kan er tussen 13.00 en 17.00 uur ook kennis gemaakt worden met de nieuwe rage Bossaball, een spectaculair balspel op luchtkussens en trampolines. Van 18.30 tot 20.30 uur geeft handbalvereniging SV Zwolle demo’s voor jeugd en senioren. Op zondag 10 juli staan de Zwolse Beachsportdagen ter afsluiting in het kader van bedrijfssport en wordt afgesloten met een Horeca Beachvolleybal Toernooi. Vanaf 13.00 uur zullen Zwolse horecabedrijven het in zelf samengestelde teams tegen elkaar opnemen, met aansluitend een barbecue. Opgave hiervoor is nog mogelijk tot zaterdagmiddag 13.00 uur via deze pagina.

Sportpark De Pelikaan, De Twijn, Beachvolleybal, Beachsoccer, Beachtennis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws