Be Quick zet eerste stap naar lijfsbehoud

| 21-05-2016

De voetballers van Be Quick ’28 hebben zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de eerste klasse. De ploeg van trainer Arnie Pot begon zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67, die door goals van Floris Blom met 2-0 werd gewonnen. SVI, Edon en Berkum begonnen ook aan de nacompetitie en gingen allen onderuit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De weg voor Be Quick naar nog een jaar eerste klasse is een lange. De route begon zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67, dat het voorbije seizoen uitkwam in de tweede klasse G. De Zwollenaren schoten voortvarend uit de startblokken en na twintig minuten opende Floris Blom de score. Diezelfde Blom nam in de tweede helft ook nog eens de tweede voor zijn rekening, waarmee Be Quick direct een gat sloeg. Dinsdag volgt namelijk de return in Lelystad en gezien die ontmoeting was ook de nul van waarde. Be Quick hield de rijen keurig gesloten en sloot zo af met een marge van twee. Mocht de ploeg het dinsdag redden, dan wacht een volgend tweeluik met de winnaar van de confrontatie tussen Lunteren en Den Ham.

Voor een plaats in de tweede klasse deed SVI mindere zaken, alhoewel de formatie nog weldegelijk in leven is. Op bezoek bij DZSV werd er met 1-0 verloren, maar ook voor SVI volgt er dinsdag een terugduel. Daarin moeten de Zwollenaren dus een marge van één zien goed te maken. Voor Edon en Berkum lijkt het halen van de volgende ronde een hels karwei te worden. Edon ging thuis, ondanks twee goals van William van Oene, met 2-4 onderuit tegen Rijssen Vooruit, terwijl Berkum op bezoek bij SVZW kansloos was. De mannen van trainer Willem Brouwer waren de kater van deze week duidelijk nog niet te boven, want er werd uiteindelijk met liefst 4-1 verloren.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, SVI, Tweede klasse H, Edon, Eerste klasse D, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws