Be Quick vergeet te winnen bij Go Ahead

| 17-09-2011

Be Quick ’28 heeft zichzelf zaterdag pijn gedaan door met 2-1 te verliezen op bezoek bij Go Ahead Kampen. De Zwolse eersteklasser stond bij rust nog voor, maar verloor na de thee haar grip op het duel en uiteindelijk ook de wedstrijd. Een teleurstellend resultaat voor de ploeg van trainer Bert Hendriks, die de nederlaag eenvoudig kon verklaren. “We maken een heel domme overtreding in de zestien en geven zo echt een strafschop weg en bij de tweede goal lopen we te slapen. Dit had niet gehoeven.”

En het leek nog wel zo goed te gaan voor Be Quick. De rood-zwarten controleerden het duel en kwamen op slag van rust op voorsprong door een doelpunt van Sander Bolt. “Direct na rust kregen we ook een opgelegde mogelijkheid op 0-2, maar we verzuimden het duel eigenlijk al te beslissen. Daarna verloren we grip op de wedstrijd, mede doordat ik Bolt ziek heb moeten wisselen. De goals die we weggaven waren absoluut onnodig. We mogen de schuld van deze nederlaag echt volledig bij onszelf zoeken.”

Na twintig minuten spelen in de tweede helft kwam GA Kampen via een strafschop langszij. Een strafschop die volgens Hendriks nooit gegeven had mogen worden. “Ik heb serieus mijn twijfels of dit wel een penalty was. Maar buiten dat had de overtreding nooit gemaakt mogen worden. Die jongen stond in een onmogelijke hoek om op doel te schieten, dus de situatie was eigenlijk onder controle. Dan moet je daar geen overtreding maken, als dat al een overtreding was.” Ook de tweede tegentreffer mag Be Quick vooral zichzelf aanrekenen. “We stonden te slapen toen zij een vrije trap snel namen. En zo verlies je hier, terwijl je had moeten winnen.”

Voetbal, Be Quick ’28, Go Ahead Kampen, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws