Be Quick start met jeugdrolstoelbasketbal

| 29-10-2013

Basketbalvereniging Be Quick ’28 gaat van start met jeugdrolstoelbasketbal. De Zwolse vereniging maakte begin 2013 al rolstoelbasketbal voor senioren mogelijk en door het grote succes van dat project komt daar nu rolstoelbasketbal voor jeugd bij. “In samenwerking met SportService Zwolle hebben wij met succes een aanvraag ingediend voor de Sportimpuls. Hierdoor kunnen wij het rolstoelbasketbal in Zwolle en omgeving een solide basis geven”, zegt Bram Vermeer, vice-voorzitter Be Quick.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Sportimpuls is een landelijke subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. Be Quick ’28 richtte zich met de subsidieaanvraag niet alleen op het starten van een nieuw jeugdteam. Ook het creëren van draagvlak en afstemming met de omliggende basketbalverenigingen vormt een belangrijk onderdeel. Tevens gaat de vereniging bij revalidatiecentrum De Vogellanden en bij De Twijn, binnen het sportstimuleringsprogramma Special Heroes, kennismakingsclinics aanbieden.

Met het jeugdrolstoelbasketbal mikt Be Quick op kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 20 jaar. Heb jij interesse? Meld je dan aan via rolstoelbasketbalno@spmbequick.net.

Basketbal, SportService Zwolle, Special Heroes, De Twijn, De Vogellanden, Rolstoelbasketbal, G-sporten, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws