Be Quick na helft al klaar: ‘Alles vloog binnen’

| 06-04-2019

De controlerende middenvelders doen het zaterdag bij Be Quick '28, dat met 4-0 wint van nummer twee Sparta Enschede. Frank Oosterhof en Bram Bembom verzorgen de Zwolse treffers. “We hebben zes keer geschoten en er vlogen er vier in”, lacht aanvoerder Oosterhof.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De middenvelders verdelen de goals keurig, want allebei nemen ze er twee voor hun rekening. De Zwollenaren weten precies hoe ze Sparta Enschede moeten bespelen en die strijdwijze zorgt ervoor dat het bij rust al gedaan is. Bram Bembom schiet na acht minuten de openingstreffer binnen, waarna Frank Oosterhof een minuut later al voor de 2-0 zorgt. “Zoals ik het van de week vertelde, zo kwam het uit. Wij vingen Sparta rond de middenlijn op en maakten gebruik van de ruimte achter hun verdedigers. En ik moet zeggen: alles vloog zo ongeveer binnen”, stelt Oosterhof.

Bij die twee goals blijft het in de eerste helft namelijk niet. Be Quick pakt door en haalt nog voor de rust de buit binnen. Het duo Bembom/Oosterhof slaat opnieuw toe, maar dan niet in dezelfde volgorde. Oosterhof trapt na dik twintig minuten de 3-0 binnen en na een half uur zorgt Bembom al voor 4-0. “Dat is echt heel lekker natuurlijk. In de rust was het in de kleedkamer behoorlijk jolig, maar je weet dat zij nog gaan stormen. Dat gebeurde ook, maar echt spannend werd het nooit”, vindt Oosterhof, die uiteindelijk ziet dat 4-0 ook de eindstand is.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Be Quick is daardoor nog altijd in de race om de nacompetitie. “We hebben het vandaag gewoon heel goed gedaan. Dat zei ook de trainer van Sparta Enschede, waar ik na afloop nog even mee stond te praten. We doen helemaal mee in de derde periode en gaan de komende weken dus niet voor Jan Joker spelen. Daar was het om te doen”, lacht aanvoerder Oosterhof nog maar eens.

Voetbal, Be Quick ’28, Frank Oosterhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws