Be Quick eindigt als beste nummer één

| 03-06-2016

Be Quick ’28 A1 heeft vrijdagavond de poulefase van het Zwols Kampioenschap Voetbal afgesloten als beste nummer één. De ploeg haalde zelf de dubbele cijfers (10-0) tegen Dieze West A1, waardoor de concurrenten CSV ’28 A1 en SVI A1 het op doelsaldo niet redden. Zo speelt Be Quick in de halve finales tegen WVF, de beste nummer twee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was vrijdagavond de avond van de beslissingen. In eerste instantie om de halve finales te bereiken, maar ook om in die halve finales een mooie uitgangspositie bij elkaar te voetballen. In poule A was het al snel duidelijk wie er met de groepswinst aan de haal zou gaan. SVI had geen kind aan Zwolsche Boys, dat eerder ook al met 2-6 verloor van WVF. Ditmaal scoorde Boys er eentje meer, maar toch kreeg het er opnieuw zes tegen. Tim Kuhlmann nam drie SVI-goals voor zijn rekening, terwijl ook Tijn Idzerda, Jesper Ophoff en Jorn Mensonides doel troffen. WVF eindigde door dit resultaat met drie punten en een positief doelsaldo op een tweede plaats en mag zich zodoende ook melden voor de halve finales. De ploeg uit Westenholte eindigde als beste nummer twee.

In poule B vochten CSV ’28 en ZAC om de groepswinst, maar dat was een vrij ongelijke strijd. ZAC A1 speelt zaterdag een wedstrijd in de nacompetitie en kwam zodoende met een geïmproviseerd elftal naar sportpark De Verbinding. Dit was duidelijk te zien, want bij rust stond CSV al met liefst 6-0 voor. Uiteindelijk kon ZAC in de tweede helft de schade nog enigszins beperkt houden: 8-2. In poule C had Be Quick ’28 een uiterst simpel avondje. Tegenstander Dieze West was duidelijk een maatje te klein, waardoor Be Quick uitliep naar een 10-0 overwinning. Net voldoende om als beste groepswinnaar te eindigen, want ten opzichte van CSV is het doelsaldo van Be Quick plus twee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het vervolg
Dinsdag wordt het Zwols Kampioenschap hervat met de knock-out wedstrijden. In de halve finales staan er twee mooie wedstrijden op het programma. Gastheer CSV ’28 treft SVI, terwijl favoriet Be Quick ’28 het opneemt tegen WVF. Die wedstrijden beginnen om 20.30 uur en daarvoor worden er nog twee tussenrondes afgewerkt. Om 18.30 uur speelt HTC tegen Dieze West en Zwolsche Boys tegen Wijthmen. ZAC is dinsdag vrij en speelt vrijdag 10 juni nog om de vijfde plek.

Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, Dieze West, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws