Be Quick bevestigt status bij A1-junioren

| 11-06-2011

Be Quick ’28 heeft vrijdag haar status als torenhoge favoriet voor het derde Zwols Kampioenschap Voetbal bevestigd. Het A1-team, volgend jaar spelend in de derde divisie, had - eenmaal op stoom - geen kind aan de ploeg van HTC dat zich met 7-2 naar de slachtbank liet leiden. Toch is Be Quick nog altijd niet zeker van een finaleplaats. Het team heeft na twee duels wel een doelsaldo van plus elf, het kan op punten nog gepasseerd worden door ZAC.

HTC bood Be Quick ‘28 vrijdagavond goed partij. De titelfavoriet kwam al vroeg in het duel op voorsprong via Frank Oosterhof. HTC knokte zich echter terug in de wedstrijd en scoorde vlak voor rust vanuit een corner. Direct na rust nam HTC zelfs brutaal de leiding toen Edi Hanson geheel onverwacht voor de 1-2 zorgde. Een verrassing hing in de lucht, maar toen Be Quick eenmaal orde op zaken had gesteld was het gauw over met de ambities van HTC. In het restant van het duel fungeerde het in feite als een speelbal van Be Quick, dat er lustig op los combineerde en nog enkele fraaie treffers wist te scoren.

ZAC - SVI
De beslissing in poule A wordt dinsdagavond geforceerd tussen Be Quick ’28 - dat nu zes punten heeft - en ZAC dat moet winnen om zich voor de finale te plaatsen. De ploeg uit Zwolle-Zuid herstelde zich vrijdag uitstekend na een 2-2 gelijkspel tegen HTC in de eerste wedstrijd. SVI werd met maar liefst 6-1 verslagen en dus mag ZAC nog hopen op een plek in de finale. Rick Heimerikx, Daniël Waanders, Tjesse van de Harskamp (2), Robbin Bastiaan en Joost Ottens zorgden vrijdag voor de doelpunten bij ZAC. Bram Winkelaar scoorde tot dusverre het enige doelpunt namens SVI in het toernooi.

Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, HTC, Sportpark De Vegtlust, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws