Be Quick A1 wint Zwols Kampioenschap

| 12-06-2012
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Be Quick ’28 A1 heeft geheel in de lijn der verwachting het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A1-junioren gewonnen. Dat is voor het tweede jaar op rij. De volgend seizoen tweededivisionist had dinsdagavond in de finale op sportpark De Weide Steen van WVF weinig moeite met ZAC, maar incasseerde wel drie tegentreffers: 6-3. Op weg naar de finale kreeg Be Quick geen enkele goal tegen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de finale kwam favoriet Be Quick al snel op voorsprong. Het was Rutger Minkjan die dankzij een blunder van ZAC-doelman Lucah Huitsing, die overigens een goed toernooi keepte, voor de 1-0 zorgde. Niet veel later maakte Jeroen Stadler de 2-0 en leek Be Quick een monsterzege te gaan boeken. ZAC vocht voor wat het waard was, maar had in het eerste bedrijf gewoonweg nauwelijks iets in te brengen tegen het simpel combinerende Be Quick. Desondanks bleef de teller halverwege de wedstrijd steken op 3-0. Topscorer Mehran Ali Pour Asli maakte de derde goal. Hij stond aan het einde van een prima uitgespeelde aanval.

Na de thee ging Be Quick verder waar het gebleven was. Mehran Ali Pour Asli wist al vroeg in de tweede helft met het hoofd zijn twaalfde van het toernooi te maken en het was daarna wachten op de 5-0. Die viel echter niet. Be Quick nam wat gas terug en ZAC profiteerde optimaal. Allereerst scoorde Paul Dobben de 4-1 en niet veel later zorgde Tom Hindriks voor 4-2. Het publiek ging er nog even weer goed voor zitten, maar Be Quick stelde snel orde op zaken. Oussama Benchaib (5-2) en Syaam Ubro (6-2) maakten een einde aan de droom van ZAC. De mooiste goal van de avond moest toen echter nog komen. Die kwam op naam van ZAC-invaller Peter van Dijk. Koud in het veld schoot hij de bal onhoudbaar en fantastisch in het doel: 6-3.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws