Be Quick ’28 wint Zwols Kampioenschap

| 16-06-2017

Be Quick ’28 is vrijdag voor de tweede keer op rij winnaar geworden van het Zwols Kampioenschap Voetbal. De ploeg van trainer Arnie Pot had in de finale geen kind aan tegenstander SVI en wist uiteindelijk met liefst 6-1 te winnen. Grote man aan Be Quick-zijde was Gianluca van der Vegt. Hij maakte vier van de zes goals. “Toch moet je het samen doen he…”, concludeert Van der Vegt na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Al na een dikke minuut is het duidelijk wat voor een avond het gaat worden. Voor een volgepakte tribune van SV Zwolle trekt Be Quick direct na de aftrap ten aanval en meteen is het raak. Een vrije trap vindt bij de tweede paal zijn einde en daar staat Gianluca van der Vegt om de bal binnen te werken. Het loopt vervolgens uit op de avond van Van der Vegt. De buitenspeler, die afgelopen seizoen al meerdere malen in het eerste elftal van Be Quick stond, is even later al goed voor de 2-0. Vanaf randje zestien haalt hij uit en zijn kogel blijkt onhoudbaar voor de SVI-goalie. “Het is mooi om zo’n aandeel te hebben, maar uiteindelijk moet ik die ballen ook krijgen. In mijn eentje kan ik het echt niet doen. We hebben het als team gedaan”, blijft Van der Vegt hameren op het teambelang.

Kort voor de rust doet SVI toch iets terug. De ploeg wordt beetje bij beetje sterker en dat resulteert in de aansluitingstreffer van Serge Nap. Na de rust worden de illusies van SVI meteen de kop ingedrukt. Opnieuw is Gianluca van der Vegt trefzeker en kort daarna werkt aanvoerder Milan Rada de beslissende 4-1 binnen. Daarmee is de strijd gestreden en wordt de finale omgetoverd tot een veredeld zomeravondpotje. Van der Vegt maakt zijn vierde, krijgt een publiekswissel en ziet vanaf de kant dat het ook nog 6-1 wordt. Jan Spiegelenberg is goed voor het slotakkoord, de kers op de taart. De JO19-junioren van Be Quick zijn de beste van Zwolle. Zoveel moge duidelijk zijn.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De strijd om de derde plaats werd vrijdagavond op oppermachtige wijze gewonnen door CSV ’28. Het werd tegen Dieze West 6-1. WVF bemachtigde ten koste van Berkum de vijfde plaats (6-3), terwijl ZAC zevende werd. ZAC won met liefst 6-0 van Wijthmen.

Voetbal, Be Quick ’28, SVI, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws