Be Quick ’28 wint Zwols Kampioenschap

| 10-06-2016

Be Quick ’28 A1 heeft zich vrijdagavond op oppermachtige wijze gekroond tot winnaar van het Zwols Kampioenschap Voetbal. In de finale waren de roodhemden veel en veel te sterk voor de leeftijdsgenoten van SVI, waardoor er uiteindelijk met 5-0 werd gewonnen. Be Quick heeft nu viermaal het Zwolse toernooi voor A-junioren op haar naam gezet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er was voor SVI vrijdagavond geen beginnen aan. De eerste echte mogelijkheid was nog wel voor SVI, maar vervolgens kon het geen moment aanspraak maken op de overwinning. Na krap twintig minuten opende Be Quick ’28 de score en nog voor de rust werd die marge uitgebreid. Een vlotte combinatie werd omgezet tot een doelpunt en daarmee leek het pleit al definitief beslecht. Voor de rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en na de rust bleef het ook lang doelpuntloos. SVI vocht wel voor wat het waard was, maar dat mocht allemaal niet baten. De ploeg uit Zwolle-Zuid kwam alleen via spelhervattingen voor het vijandelijke doel, maar Be Quick-goalie Bram Jager hoefde amper handelend op te treden.

Aan de andere kant werd er ook geen doel getroffen, totdat uitblinker Sander Fillet zich liet gelden. Hij lag met een loepzuivere voorzet aan de basis van de 3-0 en even later nam hij zelf de 4-0 voor zijn rekening. Op randje zestien stond hij klaar voor een afvallende bal en met een heerlijke knal bracht hij doelpunt nummer vier tot stand. Dat was echter niet het slotakkoord, want ook Jan Spiegelenberg had nog iets in petto. Hij maakte de vijfde Be Quick-treffer en zette daarmee de eindstand op 5-0. “Het was op zich wel een makkie. We hebben zo’n beetje niets weggegeven en zelf voldoende gecreëerd. En we hebben natuurlijk revanche genomen op vorig jaar”, doelt een trotse Sander Fillet op de verloren finale van toen. Destijds ging SVI na strafschoppen met de overwinning aan de haal, nu was Be Quick duidelijk sterker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

WVF derde, HTC vijfde
In de strijd om plaats drie was WVF te sterk voor CSV ’28. Lange tijd ging het duel gelijk op, maar na een 2-2 tussenstand nam WVF toch afstand. Door goals van Boyd Joosten, Bryan ter Hamsel en twee treffers van Gabriel van Leeuwen won WVF met 4-2. De vijfde plaats ging verrassend naar HTC. In het duel met ZAC bleef het over negentig minuten 1-1, waarna HTC de strafschoppen beter nam. Wijthmen was in de wedstrijd om de zevende plaats met liefst 6-1 te sterk voor Zwolsche Boys, waardoor Boys als achtste eindigde.

Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, HTC, Wijthmen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws